REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusi prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė išteisinta dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Išteisinamąjį nuosprendį pirmadienį paskelbė Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Kaltinimus palaikęs prokuroras Gintas Ivanauskas žadėjo skųsti sprendimą aukštesnės instancijos teismui tvirtindamas, jog taip sieks, kad teismuose būtų suformuotas precedentas tokio pobūdžio bylose.

REKLAMA

„Tokio pobūdžio bylos nėra dažnos Lietuvoje, turėtų būti tam tikra praktika formuojama. Todėl manyčiau, kad tikslinga būtų skųsti šį sprendimą, kad būtų pasisakyta, ar išties nepakanka duomenų ir įrodymų, kuriuos teismas atmetė, pagrįsti kaltinimams“, - žurnalistams sakė G.Ivanauskas.

D.Ulbinaitė tikino, kad tokio teismo sprendimo ir tikėjosi.

„Niekam - nei valstybei, nei Lietuvos žmonėms nesu padariusi nė menkiausios žalos, todėl tokio teismo sprendimo ir tikėjausi (...). Svarbiausia, kad ir žurnalistai šiandien nebijos būti žurnalistais“, - teigė D.Ulbinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinė prokuratūra siūlė teismui D.Ulbinaitę pripažinti kalta dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo bei skirti jai 9 tūkst. 420 eurų baudą.

Ikiteisminis tyrimas dėl valstybės paslapties atskleidimo pradėtas 2013 metų spalį, kai naujienų agentūra BNS paskelbė apie Valstybės saugumo departamento (VSD) perspėjimus, jog Rusija rengia informacines atakas prieš šalies vadovus.

Naujienų agentūros BNS vyriausioji redaktorė Jūratė Damulytė Semėnienė teismui atsisakė atskleisti informacijos šaltinį, pagal kurį buvo parengtas pranešimas apie VSD perspėjimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Perdavus bylą teismui, 44 metų D.Ulbinaitė pasitraukė iš prezidentės Dalios Grybauskaitės komandos. Ji dabar užsiima individualia veikla.

Teismas yra paskelbęs, kad šiame tyrime neteisėtai klausyta naujienų agentūros BNS darbuotojų pokalbių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų