REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birutė SLAVINSKIENĖ

Pastarosiomis dienomis dažno lietuvio įprastą kelią į darbą, namus ar parduotuvę paįvairino „vingis“ į banką – išsikeisti į eurus namuose užsilikusius litus ir centus, o kai kuriems, jei lietuviškų pinigų turėjo sukaupę daug, gal ir specialiai į banką išsiruošti. Ar bankams kyla sunkumų, keičiant litus į naująją valiutą?

REKLAMA
REKLAMA

Tauragiškis Justas, paskambinęs į redakciją, pasiguodė, kad bankas jam „uždavė“ nemenką darbą: kai su centų maišeliu atėjo į banką, jam esą buvo liepta tuos centus surūšiuoti pagal nominalus ir tik tada atnešti.

REKLAMA

Redakciją pasiekė ir vienas pikantiškas gandas, kad užvakar vienos Tauragės įmonės atstovai į „Swedbanko“ Tauragės skyrių atvežė net 14 tūkstančių litų... baltais centais. Buvo įdomu, kokia tai buvo įmonė, kaip jiems sekėsi juos išsikeisti. Deja, „Swedbanko“ Tauragės ir Šilalės klientų aptarnavimo centrų valdytojas Donatas Derkintis, to paklaustas, nuo tiesaus atsakymo išsisuko ir tik bendrais bruožais nupasakojo situaciją banko skyriuje.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šiomis dienomis atnešamų monetų kiekis iš tikrųjų padidėjęs, monetas išsikeisti į eurus atneša ir privatūs, ir juridiniai asmenys. „Jeigu bendrai apibūdinus situaciją,Tauragės klientų aptarnavimo centrui tvarkytis euro keitimo laikotarpiu sekasi gerai – euro keitimui esame pasiruošę, problemų neturime. „Tauragės kurjerio“ skaitytojams norėčiau priminti, kad gyventojai, kurie vis dar turi grynųjų litų santaupų ir nori jas išsikeisti į eurus, gali tai atlikti savarankiškai, naudodamiesi bankomatais. Tereikia litus įnešti naudojantis grynuosius pinigus priimančiu bankomatu. Tuomet eurus išduodančiame bankomate galima išsigryninti reikiamą eurų sumą“, – atsakydamas redakcijai, rašo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

To paties paklausėme ir Tauragės kredito unijos administracijos vadovės Daivos Turolevičienės. „Kad vyktų sklandus perėjimas prie euro, priklauso ir nuo gyventojų elgesio sąmoningumo pirmosiomis sausio dienomis. Kredito unijų sistemos sėkmingai pritaikytos naujai Lietuvos valiutai – eurui. Visi kredito unijų nariai gali naudotis kredito unijų internetinės bankininkystės, mokėjimų, pinigų pervedimų ir mokėjimo kortelių paslaugomis“, – atsakė ji. Tauragės kredito unijoje ir Skaudvilės kasoje teikiamos grynųjų pinigų operacijos taip pat prieinamos unijos nariams nuo sausio 2 d.

Ji patvirtino, kad unijos narių srautas šiuo metu nemažas, tačiau didelių eilių nėra, tam buvo pasiruošta. Pasak D.Turolevičienės, šiek tiek eilė susidaro dėl litų monetų ir centų perskaičiavimo, matyti, kad gyventojai turi sukaupę tikrai nemažai „metalo“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų