REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Reda Gilytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Politinė taryba pirmadienį ketina aptarti savo santykius ir tolesnį darbą. Sušaukti ją nuspręsta po to, kai Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas viešai paskelbtame pranešime premjerą Algirdą Butkevičių išvadino melagiu ir bailiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie socialdemokratai teigia, kad premjeras ir vyriausybė imti kritikuoti dėl vidinių Darbo partijos nesutarimų. Pačios Darbo partijos vadovai neigia kalbas apie ketinimą trauktis iš koalicijos ir partijos vidinius nesutarimus.

REKLAMA

Premjeras geras, švelnus ir pūkuotas, bet melagis, bailys ir propaguojantis teisinį nihilizmą – tokį pareiškimą sekmadienį išplatino Darbo partijos garbės pirmininkas V. Uspaskichas. Taip jis reagavo į premjero interviu, kuriame A. Butkevičius Darbo partiją apkaltino išdavyste balsuojant dėl biudžeto, kai partija pritarė siūlymui koreguoti vyriausybės pateiktą projektą.

Pasak premjero, tai buvo V. Uspaskicho šantažas savo partijos nariams, nes nebuvo priimtas sprendimas Seimo komitete jį reabilituoti sukčiavimo byloje. Socialdemokratų partijos valdyba teigia rimtai reaguojanti į koalicijos partnerių pasisakymus ir santykius žada aiškintis politinėje taryboje, ją planuojama sukviesti ateinantį pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikėtų atskirti, kas yra Darbo partija. Ten vyksta įdomūs pasikeitimai, išrinktas naujas seniūnas, kuris ne visada sutinka su tuo, ką sako garbės pirmininkas. Tai jau daug ką pasako eiliniam stebėtojui. Antra, tai garbės pirmininkas bando spręsti asmeninius klausimus įtraukdamas į visą šitą reikalą ir partiją, ir koalicinę vyriausybę. O šito daryti tikrai nereikėtų“, – sako Socialdemokratų partijos valdybos narys Algirdas Sysas.

Vienas iš Darbo partijos lyderių Vytautas Gapšys negaili kritikos socialdemokratams. Jis teigia matantis, kaip pagerinti Vyriausybės veiklą, ir tai rengiasi išsakyti koalicijos partneriams: „Mūsų pareiškimai rodo, kad dirbame aktyviau nei kitos politinės partijos koalicijoje. Mes kalbame apie programos įgyvendinimą, o socialdemokratai bando ieškoti kažkokių sliekų. Matyt, šiuo atveju socialdemokratai turi tam tikrų problemų, neturi vizijos, kaip įgyvendinti Vyriausybės programą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai kurie socialdemokratai neslepia, kad Darbo partijoje esanti trintis nepadeda dirbti koalicijai, nors abejoja, ar ji ryžtųsi palikti koaliciją. Nuo kovo pradėsiantis dirbti naujai išrinktas Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys kalbas apie galimą darbo partijos skilimą neigia: „Gal kas norėtų, kad taip būtų, bet aš galiu visus užtikrinti, kad taip nėra ir nebus.“

Koalicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos seniūnas Petras Gražulis teigia, kad koalicijos partnerius reikia gerbti ir įsiklausyti į jų nuomonę, nors viešai sako nei socialdemokratų, nei Darbo partijos nepalaikantis. Tačiau esą V. Uspaskichui nuo viešų komentarų apie koalicijos partnerius reikėjo susilaikyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų