REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį prasidedant registracijai į Vilniaus vaikų darželius-lopšelius 2015-iesiems bei laukiant prašymų antplūdžio, sklandų sistemos darbą užtikrinti sieks ir visą naktį dirbs savivaldybės Informacinių technologijų skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS informavo Vilniaus savivaldybė, prašymų į darželius priėmimas savivaldybės internetinėje svetainėje prasidės vidurnaktį į pirmadienį. Pirmadienio rytą, nuo 8 val. savivaldybės pastate Konstitucijos prospekte, „Idėjų kambaryje“ veiks šešios kompiuterinės darbo vietos tiems, kurie neturi interneto prieigos namuose. Vaikai į ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes bus registruojami iki balandžio 30 dienos.

REKLAMA

Taip pat nurodoma, kad tobulinant sistemos veikimą ir tvarką šiemet atsižvelgta į tėvelių siūlymus, patobulinta ir pati eilių sudarymo tvarka - prioritetas eilėse numatytas tiems vaikams, kurie yra registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje ir kuriems vieta darželyje nebuvo skirta pernai.

Pirmumo teisė eilėse taip pat teikiama vaikams iš šeimų, auginančių tris ir daugiau mokyklinio amžiaus vaikų, taip pat tų šeimų, kurių vaikai jau lanko konkretų darželį, kitiems vaikams, vaikams, kurių vienas iš tėvų miręs ar dingęs be žinios, neįgalus.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyriuje BNS patvirtino, kad jei dviejų ar daugiau prašymų prioritetai sutaps arba jų visai nebus, pirmumą gaus anksčiau pateikti prašymai.

„Tėvų prašymai, kurie buvo registruoti anksčiau, galioja ir iš naujo jų registruotis nereikia. Kiekvienas naujas prašymas priimti vaiką ar pakeisti įstaigą panaikina ankstesnįjį“, - informuoja savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė, gavusi bankų informaciją dėl galimų bankų sistemų atnaujinimo darbų, pataria tėveliams iš anksto susikurti vartotojo paskyrą vilniaus savivaldybės svetainėje, kad prašymų registravimo metu nekiltų jokių problemų identifikuojantis per bankines sistemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu ikimokyklines ir priešmokyklines įstaigas Vilniuje lanko apie 27,5 tūkst. vaikų, savo eilės dar laukia apie 700 vaikų, kurie į įstaigas nepateko 2014-aisiais. Iš viso pernai į darželius prašyta priimti per 7,2 tūkst. vaikų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų