REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Hayat Boumeddiene (Hajat Bumedjen), ieškoma vieno iš užpuolikų, kuriuos Prancūzijos policija nušovė per tris dienas šalį krėtusias kruvino smurto dienas, partnerė, atvyko į Turkiją dar prieš žudynes ir dabar gali būti Sirijoje, šeštadienį vakare pranešė Turkijos saugumo šaltiniai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji atvyko į Turkiją sausio 2 dieną“, – sakė šaltinis ir pridūrė, kad H.Boumeddiene turėjo atgalinį bilietą iš Madrido į Stambulą.

REKLAMA

Šaltinis sakė, kad ji, kaip manoma, iš pradžių nuvyko į Turkijos pietrytinį Šanliurfos miestą, o iš ten išvažiavo į Siriją. Tačiau, kaip pažymėjo šaltinis, tai tėra prielaidos, nes neturima „konkrečių duomenų“ tai įrodyti.

Šaltinis nurodė, kad Turkija jos nesuėmė, nes laiku negavo iš Prancūzijos žvalgybinės informacijos.

„Mes negalime leisti sau prabangos užkirsti kelią kažkam patekti į šalį be keitimosi žvalgybine informacija, – sakė šaltinis, pageidavęs likti anonimu. - Jei informacija būtų pasidalyta laiku, tada ją būtų buvę galima išduoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis pridūrė, kad nuo to laiko keitimasis žvalgybine informacija tarp abiejų šalių suintensyvėjo ir dabar yra „geresnis negu įprastai“.

Pareigūno pastabos patvirtina, kad H.Boumeddiene nebebuvo Prancūzijoje, kai prasidėjo žudynės.

Prancūzijos policija iš pradžių įtarė, kad ši 26 metų moteris yra tiesiogiai susijusi su jos partnerio Amedy Coulibaly (Amedi Kulibali) smurtiniais išpuoliais Paryžiuje – policininkės nušovimu ketvirtadienį ir įkaitų paėmimu penktadienį.

Vis dėlto jau šeštadienį Prancūzijos policija padarė išvadą, kad šių teroro išpuolių metu ji veikiausiai jau buvo Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad ji įvažiavo į Turkiją sausio 2 dieną taip pat rodo, kad jos nebuvo Prancūzijoje ir trečiadienį, kai du broliai islamistai satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje nužudė 12 žmonių, pradedami tris kruvinomis atakomis pažymėtas dienas, sukrėtusias Prancūziją.

Turkija pastaraisiais mėnesiais yra vis labiau spaudžiama sustiprinti savo sienų kontrolę, kad būtų užkirstas kelias islamistų kovotojams prisijungti prie „Islamo valstybės“ (IS) džihadistų kaimyninėje Sirijoje.

Bet Ankara tvirtina, kad ji daro viską, kad užtikrintų visišką sienų saugumą, ir pakartotinai pabrėžia, jog Vakarai taip pat turėtų jausti atsakomybę dalytis žvalgybine informacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų