REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pigs pieno produktai

„Rokiškio pienas“ susitarė su „Maxima“, „Iki“ ir „Rimi“ dėl mažesnių kainų

Dėl Rusijos embargo smukus lietuviškų pieno produktų eksportui bei šalies pieno gamintojams, perdirbėjams ir prekybininkams bandant sureguliuoti tarpusavio santykius, „Rokiškio sūrio“ antrinė įmonė „Rokiškio pienas“ susitarė su trimis didžiaisiais prekybos tinklais „Maxima“, „Rimi“ ir „Iki“ dėl mažesnių pieno produktų kainų. Tikėtina, kad prekybos tinkluose atpigs ir kitų gamintojų produkcija.

REKLAMA
REKLAMA

„Derybas pradėjome maždaug prieš mėnesį ne tik su „Rokiškio pienu“, bet ir kitais pieno produktų tiekėjais. Negaliu prognozuoti, kada pavyks susiderėti su kitais. Su „Rokiškio pienu“ derybų rezultatą jau turime matomą, o su kitais tiekėjais derybos dar bus tęsiamos“, - BNS sakė „Maxima LT“ atstovė spaudai Renata Saulytė.

REKLAMA

Anot jos, „Maximos“ parduotuvėse vidutiniškai 8 proc. atpigo maždaug 65 proc. „Rokiškio pieno“ produktų: pienas, sviestas, jogurtas, varškė, sūrio produktai. R.Saulytė teigė, kad „Rokiškio pienas“ yra vienas iš dviejų didžiausių pieno tiekėjų tinklui.

Bendrovės „Rimi Lietuva“ atstovė spaudai Giedrė Bielskytė BNS sakė, kad tinklui taip pat pavyko susitarti su „Rokiškio pienu“ dėl mažesnių kainų, bet lentynose jos sumažės tik kitos savaitės pradžioje, nes dabar yra perskaičiuojamos.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes taip pat, kaip ir kiti tinklai, gavome „Rokiškio pieno“ pasiūlymą ir šiuo metu perskaičiuojame kainas, o iš kitų tiekėjų nesame gavę pasiūlymų“, - BNS tvirtino G.Bielskytė.

„Iki“ prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis BNS sakė, jog „Rokiškio pieno“ produkcijos kainos tinkle gali kristi iki 17 proc.

„Šiuo metu vyksta derybos ir su kitais pieno perdirbėjais, kurių produkcija prekiaujame tinklo parduotuvėse. Tikimės, jog ir su jais pavyks sutarti dėl žemesnių pieno produkcijos tiekimo kainų“, - BNS teigė A.Petraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Rokiškio pieno“ vadovas Dalius Trumpa BNS sakė, jog kainos mažinamos dėl padidėjusios konkurencijos ir pieno kainų tendencijų pasaulio rinkose.

„Rinkoje labai paaštrėjo konkurencija. Dėl žaliavinio pieno supirkimo kainų mažėjimo pinga produktų savikaina ir dėl to koreguojamos kainos“, - BNS teigė D.Trumpa.

Motyvuodamas komercine paslaptimi, jis nesutiko atskleisti, ar įmonė dėl nuolaidos susitarė ir su kitais prekybos tinklais.

Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto duomenimis, dabar galutinėje pieno kainoje ūkininkams tenka kiek per 20 proc., perdirbėjams – 40 proc., prekybininkams – 20 proc.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų