REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Pliauga

Jau galima sakyti, kad ne vienerius metus žadėti du solidūs valdžios darbai visgi atlikti, tai – SGD terminalas ir euro įvedimas. Nors abiejų projektų būsima nauda Lietuvos valstybei ir jos gyventojams yra ne iki gali aiški, tačiau šių projektų įgyvendinimas parodė, jog valdžia susitelkusi pajėgia atlikti stambius darbus.

REKLAMA
REKLAMA

Nustebino gana sklandi euro įvedimo eiga. Be didelių sutrikimų vyksta valiutos keitimas, matosi, kad Lietuvos bankas neblogai pasiruošė. Jei būtų buvęs mažesnis biudžetas ir taupesnis valstybės išlaidų, skirtų euro įvedimui, naudojimas šį Lietuvos banko darbą galima būtų vertinti labai teigiamai. Žvelgiant plačiau- norisi tikėtis, kad su valstybės pinigais ir atsargomis tvarkomasi gerai bei nebuvo ir nėra pažeidžiami valstybės interesai, o padėtis euro zonoje stabilizuosis ir neužsitęs euro zonos silpnumas. Kartu norisi palinkėti, kad silpnesnis Lietuvos ekonomikos efektyvumas, darbo našumas, stiprios pramonės nebuvimas ir valstybės institucijų griozdiškumas netaptų kliūtimi pasinaudojant euro privalumais.

REKLAMA

Nemažiau nuogąstavimų kelia SGD terminalas, nes jo milžiniška kaina ir nesuderinamumas su visa Lietuvos energetine sistema ir prioritetais (pavyzdžiui, su biokuro prioritetu) daro šį projektą našta šalies gyventojams. Padėtį gelbsti šiuo metu pasaulyje pingančios energetinių išteklių kainos bei Gazprom nuolaida, dėl ko galima paslėpti šio suskystintų dujų terminalo naštą gyventojams ir išvengti didelio vartotojų nepasitenkinimo dėl didesnių kainų. Kita vertus, reikia pripažinti, jog pati SGD terminalo idėja – nuostabi. Tačiau korupcija, išdavikų veikla ir prastas valdymas kompromituoja šią įgyvendinamą idėją ir daro itin nuostolingą Lietuvos valstybei ir jos žmonėms. Belieka tikėtis, kad pavyks išspręsti minėtas problemas ir ateityje mes galėsime džiaugtis pastatyto terminalo nauda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų