REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rytą, žinoma, pradedame kavos puodeliu. O kur dedame tirščius? Į šiukšlių dėžę? Darome didžiulę klaidą!

Rytą, žinoma, pradedame kavos puodeliu. O kur dedame tirščius? Į šiukšlių dėžę? Darome didžiulę klaidą!

REKLAMA
REKLAMA

Gėlių trąša. Ši organinė medžiaga yra puiki trąša vazoninėms gėlėms ir ne tik joms. Irdami tirščiai augalams išskiria daug azoto, be to, gaminasi humusas, dėl to gruntas tampa laidesnis deguoniui.

REKLAMA

Puodų šveitiklis. Kavos tirščiais puikiai galima nušveisti puodus, puodelius, stalo įrankius ir net viryklę ar plautuvę.

Vabzdžių baidiklis. Kavos tirščiais apibarstykite vietas, kur gyvena skruzdės. Joms tai tikrai nepatiks. Kavos kvapas nepatiks ir sraigėms bei šliužams. Jei į kiemą nenorite įsileisti svetimų kačių, kavos tirščius sumaišykite su smulkintomis apelsinų žievelėmis ir išbarstykite mėgstamiausiose kačių vietose.

REKLAMA
REKLAMA

Sėjos pagalbininkas. Su kavos tirščiais galima sumaišyti smulkias sėklas, pavyzdžiui, morkų ar ridikėlių. Tuomet jas pasėsite rečiau, o patręšti augalai augs greičiau.

Kūno grožiui. Sumaišykite kavos tirščius, kokosų aliejų bei šiek tiek rudojo cukraus ir gautą masę tepkite ant drėgnos odos. Ji taps švelnesnė, glotnesnė. Jei šią masę aktyviai įtrinsite į šlaunų odą, ji padės ir nuo celiulito.

Priemonė nuo pleiskanų. Jei norite atsikratyti pleiskanų, įtrinkite kavos tirščius į galvos odą. Palaikykite 3–5 minutes ir kruopščiai išplaukite galvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Namų aromatas. Kavos tirščiai greitai sugeria nemalonius kvapus. Dėkite jų į šaldytuvą, berkite į šiukšlių dėžę, išdžiovinkite ir suberkite į mažą medžiaginį maišelį, jį galima dėti į prastą kvapą skleidžiančius batus.

Židinio valiklis. Prieš valydami židinį apibarstykite jį kavos tirščiais – taip geriau atšoks nešvarumai ir žymiai lengviau jį išvalysite.

Odos gaminių valiklis. Rudos ir juodos spalvos rankines, striukes, pirštines, pinigines iš natūralios ir dirbtinės odos galima išvalyti ir atnaujinti į marlę suvyniotais drėgnais kavos tirščiais.

Parengė Alė Sima

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų