REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Prancūzijos komandosai penktadienį nukovė „Charlie Hebdo“ redakcijos užpuolikus; įkaitai išvaduoti ir saugūs; vakare specialiojo dalinio nariai šturmavo pastatą, kuriame su įkaitais užsidarę buvo „Charlie Hebdo“ užpuolikai; aidėjo sprogimai. Užpuolikai šaudė į pareigūnus.

Prancūzijos komandosai penktadienį nukovė „Charlie Hebdo“ redakcijos užpuolikus; įkaitai išvaduoti ir saugūs; vakare specialiojo dalinio nariai šturmavo pastatą, kuriame su įkaitais užsidarę buvo „Charlie Hebdo“ užpuolikai; aidėjo sprogimai. Užpuolikai šaudė į pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Operacija vyko prie spaustuvės mažame miestelyje į šiaurės rytus nuo Paryžiaus.

Puolimas tuo metu vyko ir Paryžiuje prie košerinio maisto parduotuvės; po keturių sprogimų pasirodė iš parduotuvės bėgantys įkaitai. Vėliau pranešta, kad įkaitus pagrobęs Amedy Coulibaly (Amedi Kulibalis) negyvas.

REKLAMA

Per specialią policijos operaciją košerinių produktų parduotuvėje Paryžiuje žuvo penki žmonės: keturi įkaitai ir jų pagrobėjas, pranešė šaltinis saugumo pajėgose.

(papildyta 15.45) Paryžiuje per išpuolį košerinio maisto krautuvėje žuvo du žmonės

Paryžiaus rytiniame rajone penktadienį žuvo du žmonės košerinio maisto krautuvėje, kurioje su keliais įkaitais yra užsidaręs ginkluotas užpuolikas, pranešė agentūrai AFP vienas oficialus šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Prancūzijos policija paskelbė vieno vyro ir moters nuotraukas; jiedu ieškomi dėl policininkės nužudymo ketvirtadienį; spėjama, kad jie abu šiuo metu yra užsidarę su įkaitais košerinėje krautuvėje.

Paskelbta, kad tai 32-ejų vyriškis Amedy Coulibaly (Amedi Kulibalis) ir 26-erių moteris Hayat Boumeddiene (Hajat Bumedjen), kurie esą „ginkluoti ir pavojingi“.

Anksčiau minėta, kad du žmonės sužeisti, penki paimti įkaitais per išpuolį šioje krautuvėje.

Įtariama, kad užpuolikas yra tas pats asmuo, kuris ketvirtadienį nušovė policininkę ir sužeidė dar vieną žmogų per ataką Paryžiaus pietiniame Monrūžo priemiestyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad įtariamasis yra susijęs su dviem broliais, kaltinamais 12 žmonių nužudymu per ataką satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiaus centre trečiadienį.

(papildyta 15.16) Paryžiuje per išpuolį košerinio maisto krautuvėje sužeisti bent du žmonės, paimti penki įkaitai

Mažiausiai du žmonės buvo sužeisti, kai ginkluotas užpuolikas penktadienį pradėjo šaudyti vienoje košerinio maisto krautuvėje Paryžiaus rytiniame rajone ir paėmė įkaitais bent penkis žmones, nurodė šaltiniai.

REKLAMA

Įtariama, kad užpuolikas yra tas pats asmuo, kuris ketvirtadienį nušovė policininkę ir sužeidė dar vieną žmogų per ataką Paryžiaus pietiniame Monrūžo priemiestyje.

Vienas policijos šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad tas įtariamasis susijęs su dviem broliais, kaltinamais nužudžius 12 žmonių per trečiadienį įvykdytą ataką satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiaus centre.

Tyrimui artimi šaltiniai sakė, kad šūviai sostinės rytiniame Port Vensano rajone pasigirdo penktadienio popietę.

REKLAMA

„Tai Monrūžo šaulys“, – nurodė vienas iš šaltinių, pridūręs, kad gauta informacijos, jog per tą apsiaustį buvo sužeistas mažiausiai vienas žmogus.

Įvykio vietą apsupo policija, o aplinkui skraidė sraigtasparnis. Pareigūnai ragino žmones neišeiti iš namų.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) taip pat įvyko į tos apsiausties vietą.

(papildyta 14.47) Paryžiuje ginkluotas vyras paėmė įkaitą košerinio maisto krautuvėlėje

Paryžiuje penktadienį vienas žmogus buvo sužeistas, kai vienas ginkluotas vyras įsiveržė į košerinio maisto krautuvėlę sostinės rytiniame rajone ir paėmė vieną įkaitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP, kad užpuolikas tikriausiai yra tas pats vyras, kuris ketvirtadienį nušovė policijos pareigūnę pietiniame Paryžiaus pietiniame priemiestyje ir turbūt yra susijęs su dviem užpuolikams, trečiadienį nužudžiusiems 12 žmonių per ataką satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiaus centre.

(papildyta 14.36)  Prancūzijos miestelyje evakuotos mokyklos, tęsiantis priešpriešai su užspeistais teroristais

Kelios mokyklos evakuojamos Prancūzijos miestelyje Damarten an Goelyje, kuriame policija užspeitė įtariamus satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijos užpuolikus, penktadienį pranešė miestelio pareigūnai.

REKLAMA

Apie 200 vaikų iš vaikų darželio, pradinės mokyklos ir vidurinės mokyklos „bus pervežti į miestelio sporto salę, iš kur tėvai juos galės pasiimti“, sakė miestelio tarybos atstovė.

(papildyta 13.54) Prancūzijoje užspeisti įtariami teroristai sako norintys žūti kaip kankiniai

Vienas Prancūzijos įstatymų leidėjas, esantis centre, koordinuojančiame įtariamų satyrinio leidinio „Charlie Hebdo“ redakcijos užpuolikų gaudynes, penktadienį nurodė, kad bėgliai pareiškė „norintys mirti kaip kankiniai“.

Tai Yves'as Albarello (Ivas Albarelas televizijai iTELE sakė po to, kai buvo užmegztas ryšys su įtariamais teroristais, pagrobusiais vieną įkaitą ir užspeistais į šiaurės rytus nuo Paryžiaus.

REKLAMA

Y.Albarello nurodė esantis šios operacijos štabe.

Damarten an Goelio miestelio, kuriame vyksta ta policijos operacija, atstovė Audrey Taupenas (Odri Topena) sakė, kad pareigūnai užmezgė kontaktą telefonu, norėdami susitarti su įtariamaisiais dėl galimybės saugiai evakuoti vieną mokyklą, esančią netoli spaustuvės, kurioje yra užspeisti bėgliai.

Pasak jos, įtariamieji sutiko.

Virs miestelio skraidė bent trys sraigtasparniai. Netoliese esantis Paryžiaus pagrindinis Charles'o de Gaulle'o (Šarlio de Golio) oro uostas uždarė du takus atvykstantiems reisams, kad nebūtų sutrikdyta ta policijos operacija, nurodė vienas oro uosto atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miestelio valdžia paragino gyventojus neišeiti iš namų.

(papildyta 13.47) Paryžiaus policininkės nužudymas susietas su įtariamaisiais, atakavusiais „Charlie Hebdo“ būstinę

Prancūzijos policija penktadienį paskelbė, kad buvo nustatytas „ryšys“ tarp įtariamojo, siejamo su vienos policininkės nužudymu pietiniame Paryžiaus priemiestyje, ir dviejų brolių, ieškomų dėl kruvino išpuolio satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiaus centre.

Iki šiol policija nesiejo trečiadienio rytą 12 žmonių gyvybių nusinešusios atakos sostinėje su kitą dieną įvykusiu incidentu Paryžiaus priemiestyje Monrūže, bet vienas policijos šaltinis sakė, kad preliminarus tyrimas atskleidė „ryšį“ tarp įtariamųjų.

REKLAMA

(papildyta 13.44) Paryžiaus pagrindinis oro uostas uždarė du takus dėl įtariamų teroristų gaudynių

Pagrindinis Paryžiaus oro uostas penktadienį uždarė du takus, netoliese vykstant policijos operacijai, per kurią buvo užspeisti du įtariamieji, siejami su islamistų išpuoliu Paryžiuje, nusinešusiu 12 žmonių gyvybių.

Mažiausiai trys sraigtasparniai skraidė virš Damarten an Goelio miestelio, esančio netoli Charles'io de Gaulle'o (Šarlio de Golio) oro uosto.

Oro uostas uždraudė tūpti lėktuvams dviejuose takuose, kad nebūtų trukdoma policijos operacijai, sakė vienas jo atstovas.

REKLAMA

Taip pat buvo uždarytos aplinkinės mokyklos.

(papildyta 11.46) Prancūzijos policija stengiasi „neutralizuoti“ užspeistus įtariamus atakos Paryžiuje užpuolikus

Prancūzijos policija vykdo operaciją, siekdama „neutralizuoti“ du įtariamuosius, siejamus su 12 žmonių gyvybių nusinešusiu išpuoliu Paryžiuje prieš satyrinį savaitraštį „Charlie Hebdo“, penktadienį pranešė vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas).

„Vyksta operacija, per kurią siekiama neutralizuoti prieš dvi dienas įvykdytos bailios atakos vykdytojus“, – ministras sakė duodamas interviu televizijai.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos automobiliai apsupo Damarten an Goelio miestelį, kuriame pasislėpė bėgliai, esą paėmę mažiausiai vieną įkaitą.

(papildyta 11.15) Prancūzijoje per įtariamų teroristų gaudynes įsiplieskė susišaudymas

Šūviai aidėjo saugumo pajėgoms penktadienį persekiojant automobiliu sprunkančius įtariamuosius, pagrobusius mažiausiai vieną įkaitą į šiaurės rytus nuo Paryžiaus – tame pačiame regione, kur policija ieškojo dviejų brolių, kaltinamų nužudžius 12 žmonių per islamistų ataką sostinėje.

Įkaitų drama klostėsi vienoje įmonėje Damarten an Goelio miestelyje per jau beveik dvi paras vykstančias didelio masto gaudynes, saugumo pajėgoms ieškant islamistų kovotojų, trečiadienį atakavusių satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiuje ir nušovusių 12 žmonių.

Kol kas neaišku, kiek žmonių buvo paimti įkaitais, sakė policijos šaltinis, artimas šiam tyrimui.

Karštligiškos įtariamųjų paieškos vyko po didžiausių per pastaruosius 50 metų žudynių Prancūzijoje. Taip pat paaiškėjo, kad tie broliai „daug metų“ buvo įtraukti į JAV įtariamų teroristų sąrašus.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) atskirai patvirtino, kad policijos operacija vyksta miestelyje, esančiame už maždaug 40 km nuo vietos, kurioje policija medžiojo tuos du įtariamuosius ketvirtadienį.

REKLAMA

„Operacija šiuo metu vyksta Damarten an Goelyje, kur mobilizuojamos visos tarnybos toje zonoje“, – sakė B.Cazeneuve'as

Jis pridūrė, jog tolesnės operacijos bus vykdomos „ateinančiomis valandomis, ateinančiomis minutėmis“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų