REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net keturi jaunimo amžiaus grupės sportininkai (gimę 1996 – 1997 metais), 2015 metais bus apdovanoti VšĮ „Kauno maratono klubo“ 250 eurų prizais. Klubo įsteigti prizai bus įteikti keturių lengvosios atletikos federacijos organizuojamų varžybų metu ir atiteks geriausius rezultatus parodžiusiam jaunuoliui ar jaunuolei.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalus ir mėgėjus sportininkus vienijančio „Kauno maratono klubo“ direktorius Algirdas Pukis tiki, kad jų įsteigtas prizas paskatins jaunuosius sportininkus entuziastingiau kovoti ir siekti geresnių rezultatų.

REKLAMA

„Moksleiviui, kuris baiginėja ar ką tik baigė mokyklą toks prizas gali nulemti jo karjeros pasirinkimą ir padrąsinti toliau sportuoti. Visgi jaunimui sunkiau varžytis su suaugusiais, geresnės formos sportininkais, kurie dažniausiai susirenka piniginius prizus. Norime suteikti galimybę ir jiems iš sporto gauti šiokių tokių pajamų“, – pasakojo A. Pukis.

250 eurų prizu bus apdovanotas jaunuolis ar jaunuolė, pasiekę aukščiausią rezultatą, vadovaujantis daugiakovės lentele. „Kauno maratono klubo“ prizai bus įteikiami per šias varžybas: sausio 31 Vilniuje vyksiančių Lietuvos lengvosios atletikos sporto klubų žiemos taurės varžybose, vasario 20-21 dienomis Klaipėdoje vyksiančių Lietuvos čempionato ir jaunimo pirmenybių metu. Taip pat birželio mėnesį Kaune vyksiančių Lietuvos lengvosios atletikos sporto klubų taurės varžybų ir rugpjūtį Palangoje vyksiančio Lietuvos čempionato metu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva džiaugiasi tokia klubo iniciatyva ir teigia, kad šis pavyzdys mus artina prie Europos sporto kultūros.

„Lietuvoje dar neturime daug finansiškai stiprių klubų, svariai prisidedančių prie federacijos darbo ar sportininkų ugdymo, kaip Europoje. Bet „Kauno maratono klubas“ ir jo įsteigti vardiniai prizai rodo, kad artėjame prie Europos pavyzdžio ir mūsų klubai darosi vis stipresni“, – pasakojo N. Medvedeva.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ yra privatus lengvosios atletikos klubas, vienijantis daugiau nei 20 profesionalų, ir 80 mėgėjų sportininkų. Klubo gretose yra ne tik dvi olimpietės – Rasa Drazdauskaitė bei trenere dirbanti Inga Juodeškienė, taip pat nuolat ant aukščiausių pakylos laiptelių lipantys Remigijus Kančys ir Aurimas Skinulis bei būrys perspektyvių Lietuvos sportininkų. Vykdydamas sportinę veiklą, klubas taip pat užsiima ir visuomenine veikla: sporto entuziastams rengia viešas treniruotes, organizuoja tradiciniu tapusį, tarptautinį renginį – „Kauno maratonas 2015“, kuris vyks birželio 14 dieną. Taip pat spalio pabaigoje Kaune vykusį rausvojo kaspino paramos bėgimą „Pink Run su BENU“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų