REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijai paskelbus embargą, šalies verslininkai kalbėjo, kad Baltarusija pasirengusi priimti Lietuvos maisto produktus ir net galės tapti savotišku tramplinu, leidžiančiu neprarasti Rusijos rinkos. Tačiau šiandien dalis Lietuvos įmonių suka galvą, kaip atgauti pinigus už išvežtas prekes, rašo „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltarusija buvo niša ir galimybė rasti laikiną alternatyvą Rusijai. Tuo labiau kad įvairūs tarpininkai siūlė reeksportuoti mūsų gaminius į Rusiją. Dabar trumpam buvę pradaryti vartai užsivėrė“, - sako Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas.

REKLAMA

Komercijos atašė Baltarusijoje Vidmantas Verbickas teigė kol kas neturintis Lietuvos verslininkų skundų, tačiau pažymi, kad atsiskaitymai užstrigo, tačiau toks strigimas buvo užprogramuotas, kai gruodžio 19 dieną Baltarusijos vyriausybė įvedė 30 proc. valiutos keitimo mokestį ir eksportuotojams nurodė konvertuoti į baltarusiškus rublius 50 proc. pajamų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų