REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Vilniaus merus – ir Naglis Puteikis

(papildyta 12.45)

 

Į Vilniaus miesto merus ketina kandidatuoti ir nepartinis Seimo narys Naglis Puteikis.

 

Tai ketvirtadienį per spaudos konferenciją pranešė jį iškėlusi partija „Lietuvos sąrašas“.

Jos pirmininkas Darius Kuolys, pristatydamas rinkimų programą, sakė, jog partija ryžosi „inteligentų, kultūrininkų ir visuomenininkų maištui“.

„Žiūrėdami į Lietuvos politinį peizažą, pasigendame jame grumtynių už laisvą visuomenę, už laisvą Respubliką, už tuos idealus, kurie mus būrė 1988 - 1991 metais. (...) Mes manome, kad šiandien, kai net tos geopolitinės įtampos tampa vis ryškesnės, tampa svarbu ryškinti tapatybių skirtumus, kuo Lietuva, kaip laisvas kraštas, laisva politinė bendruomenė, skiriasi nuo Rusijos despotijos“, - sakė D.Kuolys.

Partija savo programoje žada formuoti patarėjų tarybą, kuri teiks įvairius pasiūlymus miesto politikams, taip pat suteikti miesto gyventojams teisę tiesiogiai dalyvauti miesto valdyme, savo sprendimus grindžiant viešomis konsultacijomis, formuojant visuomeninius ekspertų komitetus, sudarant sąlygas atsikurti Vilniaus žiniasklaidai.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat žadama komunalinio ūkio administravimo reforma, kad jį tvarkytų savivaldybės valdoma viešoji įstaiga.

N.Puteikis, paklaustas apie tai, kaip galima būtų tvarkytis su Vilniaus skola, kaltino Seimą.

„Nė vienoje Europos valstybėje nėra tokios situacijos, kada sostinės gyventojui tenka 100 litų mažiau gyventojų pajamų mokesčio (GPM) negu antram pagal dydį miestui, arba 200 litų mažiau negu trečiam pagal dydį miestui. Aš turiu omeny, Vilniaus gyventojas yra skriaudžiamas, palyginti su Kaunu arba Klaipėda, ir tai yra Seimo sprendimas. Šito niekaip negali pakeisti savivaldybės taryba. (...) Kita vertus, savivaldybei niekas netrukdo inicijuoti įvairias akcijas ir kreiptis į Seimą, taip aiškinant ne tik Vilniaus, bet ir visos Lietuvos gyventojams, kad šita metodika pinigų atėmimo iš Vilniaus nėra teisinga“, - sakė parlamentaras.

REKLAMA

Jis teigė, kad Europos Sąjungos paramos lėšas reikėtų panaudoti statant naujus vaikų darželius arba „rekonstruojant esamus pastatus, arba perduodant tuos pinigus, kad jie būtų mokami tėvams kaip kompensacijos už vaikų vedimą į privačius darželius“.

Į Vilniaus merus socialdemokratai kelia Gintautą Palucką, Tėvynės Sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai - Mykolą Majauską. Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas - dabartinis Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Darbo partijos - vicemeras Jonas Pinskus. „Tvarka ir Teisingumas“ kelia parlamentarą Petrą Gražulį, Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Europos Parlamento narį Valdemarą Tomaševskį, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - Virginiją Vingrienę, Tautininkų sąjunga - Julių Panką, Lietuvos žaliųjų partija - Indrę Kleinaitę, Lietuvos liaudies partija - Vitalijų Balkų.

REKLAMA
REKLAMA

Apie planus balotiruotis į sostinės merus yra pranešęs ir Liberalų sąjūdžio narys Remigijus Šimašius.

Savivaldybių rinkimai, kuriuose pirmą kartą tiesiogiai bus renkami merai, vyks kovo 1 dieną.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų