REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasikeitusios baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus

Žinių radijas

Nuo šių metų sausio 1-osios įsigaliojo keletas Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų, susijusių su kelių eismo taisyklėmis. Jas „Žinių radijo“ laidoje „Žvilgsnis“ priminė Policijos departamento Lietuvos kelių policijos tarnybos bendrųjų reikalų grupės vyresnioji specialistė Marija Kazanovič:

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia, iki 2014 m. gruodžio 31 dienos galiojusios baudos litais, perskaičiuotos ir nurodytos jau eurais. Yra 6 Kodekso pakeitimai, susiję su kelių eismo taisyklių pažeidimais.

REKLAMA

Numatyta atsakomybė už transporto priemonių, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų, vairavimą. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 28 iki 43 eurų.

 

Taip pat numatyta nuobauda už mokinių vežimo mokykliniais autobusais ar transporto priemone su vaikų vežimo skiriamaisiais ženklais tvarkos pažeidimą. Už tokį pažeidimą numatyta bauda nuo 57 iki 86 eurų.

Numatyta atsakomybė už vairavimą, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės) taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, arba vežančių pavojinguosius krovinius, vairuotojams, taip pat pradedantiesiems vairuotojams. Pradedantiesiems vairuotojams už šį Kelių eismo taisyklių reikalavimo nesilaikymą numatyta bauda nuo 231 iki 289 eurų. Kitiems nurodytų transporto priemonių vairuotojams - nuo 144 iki 289 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, mopedų ir lengvųjų keturračių motociklų vairuotojai atsakomybėn bus traukiami pagal bendrus, kitų transporto priemonių vairuotojams taikomus Administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnius.

Taip pat numatyta ne tik už naudojimosi saugos diržais tvarkos pažeidimą, bet ir naudojimo vaikų ūgiui ir svoriui pritaikytomis atitinkamos grupės sėdynėmis pažeidimą. Numatyta bauda - nuo 28 iki 57 eurų (vairuotojams ir (ar) keleiviams). Be to, už šio straipsnio 2 dalies sankcijoje numatytą pažeidimą (tokia pat veika, padaryta asmens, bausto administracine nuobauda už šio straipsnio pirmojoje dalyje numatytą pažeidimą) panaikinta administracinė nuobauda - teisės vairuoti transporto priemones atėmimas.

Yra ir keletas palengvinimų. Panaikinta nuobauda – administracinis areštas už greičio viršijimą daugiau, kaip 50 km per val. Taip pat panaikintas teisės vairuoti atėmimas už pakartotiną pažeidimą, naudojantis saugos diržais arba vaikams pritaikytomis sėdynėmis,“- sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos specialistė M. Kazanovič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų