REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vicečempionų Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai ir treneriai po pergalės Europos taurės turnyre prieš Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ekipą (82:73) laidė juokelius ir džiūgavo.

Lietuvos vicečempionų Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai ir treneriai po pergalės Europos taurės turnyre prieš Paryžiaus „Levallois“ (Prancūzija) ekipą (82:73) laidė juokelius ir džiūgavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis atėjęs į spaudos konferenciją pasisveikino prancūziškai ir ėmė žerti vieną po kito šios šalies žodžius. Netrukus jis papurtė galvą, nusišypsojo ir lyg atsitokėjęs pasakė: „Ai, mes gi Lietuvoje, galime kalbėti lietuviškai“.

REKLAMA

Žurnalistams pasiteiravus, iš kur jis moka taip puikiai kalbėti prancūziškai, treneris su šypsena atrėžė: „Darbėnų mokykloje to moko“.

Netrukus jis jau rimtesniu veidu dėstė mintis: „Smagu, kad laimėjome. Galbūt norėjosi laimėti didesniu taškų skirtumu, gal esame išlepinti Eurolygos... Visgi nereikia savęs plaukti, o tiesiog turime pasidžiaugti pergale. Juk rungtynių pradžia buvo ypač sunki ir, manau, kad sirgaliai jau buvo suabejoję, ar mes laimėsime. Visgi džiugu, kad Europos taurės turnyro „Last 32“ etapą pradėjome pergale.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pripažino, kad pirmame kėlinyje klaipėdiečiai šiek tiek strigo prancūzų gynybos gniaužtuose. Be to, blogą pradžią galėjo lemti ir tai, kad teko žaisti naujais kamuoliais.

„Europos taurėje žaidžiama kitokiais kamuoliais nei Eurolygoje. Prancūzai jais žaidžia visą sezoną, o mes turėjo tik dvi treniruotes su tokiais kamuoliais. Buvo visokių abejonių, kaip seksis. Gal dar ir jaudulys, pasikeitusios sąlygos. Žodžiu, viskas susidėjo, bet gerai, kad gerai baigėsi“, – sakė K. Maksvytis.

„Neptūno“ žaidėjai buvo pavargę, bet laimingi ir rūbinėje sveikindami vienas kitą džiaugėsi pergale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kol apšilome, kol prisitaikėme prie varžovų žaidimų, teko juos paliesti į priekį, bet paskui griebėme varžovus už kupros“, – juokavo „Neptūno“ aukštaūgis Simas Galdikas.

- Pergalę lėmė ir gera gynybą, ir geras puolimas, ir geras pasirengimas. Varžovai – labai atletiškis, tačiau treneriai puikiai išanalizavo juos, pasakė, ko tikėtis, ką mums daryti ir to pasekoje iškovojome pergalę. Smagu, reikia tikėtis, kad išvykoje su jais kovosime ne ką prasčiau“, - pridūrė neptūnietis.

Anot rezultatyviausiai Klaipėdos komandos gretose rungtyniavusio Deivido Gailiaus prasta pradžia galbūt net dar labiau juos įpykdė ir privertė į pergalę įdėti dar daugiau širdies.

REKLAMA

„Gal į aikštelę išėjome kažkokie apsimiegoję, varžovai pastatė gynybą, kuriai nebuvome pasiruošę, bet paskui susitvarkėme, prisitaikėme, pradėjome žaisti savo žaidimą ir atitrūkome. Europos taurės turnyro „Last 32“ etapą pradėti pergale – labai svarbu, nes šiame etape rungtynių nėra daug, todėl svarbu kiekvienas taškelis“, – teigė D. Gailius.

Neptūniečių kiti Europos taurės turnyro varžovai M grupėje - Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) komandos.

„Last 32“ etapo kovos baigsis vasario 11-ąją. Į aštuntfinalį žengs pirmąsias dvi vietas kiekvienoje grupėje užėmusios ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų