REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijos lyderio konservatoriaus Andriaus Kubiliaus siūlymą atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimo šios partijos pirmininkė, Seimo vadovė Loreta Graužinienė vadina rinkimų kova.

Opozicijos lyderio konservatoriaus Andriaus Kubiliaus siūlymą atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimo šios partijos pirmininkė, Seimo vadovė Loreta Graužinienė vadina rinkimų kova.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis parašė du laiškus ir aš prašiau nerašyti man daugiau laiškų. Norėtųsi, jeigu rašo, kad meilės laiškus rašytų... Kalbant rimtai, tikrai neleisiu parlamento įpinti į rinkimų kovas. (...) Parlamentas tikrai neįsivels į tą rinkimų žaidimą, nes parlamentas turi visai kitą funkciją konstitucinės sąrangos dalyje“, - trečiadienį žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

REKLAMA

Anot jos, kandidatai turi varžytis programomis ir diskutuoti su žmonėmis.

Darbo partijos vadovė pareiškė, kad konservatoriai negali rinkimuose dalyvauti nekovodami su kuo nors.

„Mes žinome, kad jie visada rinkimų metu turi susirasti priešą, su kuriuo kovotų. Man labai keista, kodėl tas priešas nėra A.Zuokas (Vilniaus meras - BNS), kaip konkurentas, o kažkodėl jis man laiškus rašo“, - kalbėjo parlamento pirmininkė.

Jos teigimu, į klausimus ir abejones, kurias savo laiške kelia A.Kubilius, turėtų atsakyti ne Seimas, o kompetentingos institucijos, atsakingos už rinkimų kampanijų finansavimo priežiūrą.

REKLAMA
REKLAMA

„Civilizuotoje demokratinėje valstybėje yra įstatymų suteiktos visos galios Vyriausiajai rinkimų komisijai, Valstybinei mokesčių inspekcijai, Specialiųjų tyrimų tarnybai, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai, Valstybės saugumo departamentui. Kiek žinau, jos rinkimų metu koordinuoja šitą darbą ir atlieka visus veiksmus. Jeigu bus kokių nors netinkamų ar aukų, ar veiksmų, tikiu, kad tos struktūros tikrai atliks savo darbą ir sureaguos“, - pabrėžė L.Graužinienė.

„O jeigu jis rūpinasi atskirų šeimų biudžetu, tai turi kreiptis į tą šeimą, į žmoną ar į vyrą, jeigu jam kas nors kelia labai didelį rūpestį, kad jie neturės iš ko galbūt duonos nusipirkti ir t.t.“, - pridūrė politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicinės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas, Seimo opozicijos lyderis A.Kubilius pirmadienį ir antradienį raštu kreipėsi į Seimo pirmininkę „darbietę“ L.Graužinienę, kad būtų ištirtas jos vadovaujamos Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimas.

„Pastebima tendencija, kad Darbo partijos nariai šios partijos veiklą remia didžiulėmis sumomis, kurios sunkiai galėtų būti paaiškinamos jų gaunamomis pajamomis“, - teigiama A.Kubiliaus pareiškime.

Opozicijos lyderis atkreipė dėmesį į porą įtarimų jam sukėlusių finansavimo atvejų.

A.Kubiliaus duomenimis, Darbo partijos kandidatas į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą Ritas Vaiginas per pastaruosius dvejus metus daugiau kaip 115 tūkst. litų (per 33 tūkst. eurų) arba daugiau nei dviem trečdaliais savo dvejų metų pajamų, parėmė įvairias Darbo partijos rinkimų kampanijas.

REKLAMA

Konservatorius savo kreipimesi mini ir jaunąjį „darbietį“ Beną Cechanavičių, M.Romerio universiteto ketvirtakursį, kuris Darbo partijos rinkimų kampanijai skyrė 10 tūkst. litų (2900 eurų).

TS-LKD frakcijos Seime seniūnui toks dosnumas kelia įtarimų, ar tokiu būdu nėra naudojami pinigai iš partijos „juodosios buhalterijos“.

„Lietuvos Respublikos Seimas, vykdydamas parlamentinę rinkimų proceso priežiūrą, turėtų atlikti parlamentinį tyrimą, kuris arba leistų išsklaidyti galimus įtarimus dėl Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ metodų, finansuojant savo rinkimų kampaniją, arba padėtų užkirsti kelią galimoms grėsmingoms tendencijoms, kai neaiškios kilmės pinigai yra naudojami, siekiant daryti įtaką Lietuvos politiniams procesams“, – pranešime spaudai cituojamas A.Kubilius.

REKLAMA

R.Vaiginas BNS sakė, kad jo pajamos suskaičiuotos neteisingai. Jis iš asmeninių lėšų finansuoja savo rinkimų kampanijas.

Kovo 1-ąją Lietuvoje bus renkamos savivaldybių tarybos ir merai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų