REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministro Sauliaus Skvernelio susitikime su Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ atstovais šiandien aptartos galimybės Vidaus reikalų ministerijoje vykdyti šios programos dalyvių siūlomus projektus.

Ministro Sauliaus Skvernelio susitikime su Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ atstovais šiandien aptartos galimybės Vidaus reikalų ministerijoje vykdyti šios programos dalyvių siūlomus projektus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvai labai svarbu, kad jaunimas nestovėtų nuošalyje, o aktyviai dalyvautų valstybės valdyme, politikoje, eitų į rinkimus ne tik kaip piliečiai, bet ir patys juose dalyvautų. Politikoje reikia naujų idėjų“, – susitikime sakė ministras.

REKLAMA

Vidaus reikalų ministerijoje vykusiame susitikime JPP „Kurk Lietuvai“ koordinatorė Agila Barzdienė pristatydama programą pabrėžė, kad ja siekiama susigrąžinti į Lietuvą jaunuolius, turinčius darbo patirtį užsienyje ar įgijusius ten išsilavinimą, kad atvykę į Lietuvą jie padėtų modernizuoti viešąjį sektorių, atnešdami užsienyje įgytą gerąją patirtį.

Iki šių metų JPP „Kurk Lietuvai“ projektai rotacijos principu keturis mėnesius buvo įgyvendinami įvairiose institucijose Vilniuje, o nuo šių metų projektus bandoma vykdyti ir savivaldybėse. JPP „Kurk Lietuvai“ dalyviai pastebėjo, kad kuo giliau į regionus – tuo mažesnis savivaldybių administracijų noras atsiverti visuomenei, o terminas „atviri duomenys“ – labiau gąsdina.

REKLAMA
REKLAMA

JPP „Kurk Lietuvai“ atstovai pasiūlė Vidaus reikalų ministerijoje vykdyti du projektus – regionų politikos ir civilinės saugos srityse.

Regioninės politikos srityje pasiūlyta atlikti regionų politikos viešąjį vertinimą. JPP „Kurk Lietuvai“ atstovai pastebėjo, kad 2014–2020 m. regionų plėtros planuose numatyti veiklos stebėsenos kriterijai ne visada atitinka juose keliamus uždavinius, todėl pasiūlė atlikti planuose iškeltų uždavinių ir jų vertinimo kriterijų analizę ir pagal turimus duomenis pateikti kitus galimus vertinimo kriterijus, labiau atitinkančius dabartinę pasaulinę praktiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Civilinės saugos srityje JPP „Kurk Lietuvai“ dalyviai pasiūlė atlikti šios srities analizę ir pateikti pasiūlymų, kaip civilinės saugos sistemą padaryti suprantamesnę ir priimtinesnę žmonėms savivaldybių lygiu.

Ministras S. Skvernelis palankiai įvertino abu siūlomus projektus ir pažadėjo visokeriopą savo ir ministerijos vadovybės bei darbuotojų paramą. „Jūsų dalyvavimas mums labai svarbus, padėsime, kiek tik reikės. Norime, kad šis darbas jums teiktų džiaugsmo ir turėtų išliekamąją vertę“, – susitikime sakė ministras.

REKLAMA

Ministras pastebėjo, kad valstybės tarnyba jaunimui ne visada patraukli dėl nekonkurencingo, nuo rezultatų nepriklausančio atlyginimo, kad ką tik aukštąjį mokslą baigusiam jaunimui į ją beveik neįmanoma patekti dėl reikalavimo turėti bent vienerių metų darbo stažą. „Siekiame tai pakeisti ir padaryti, kad pirminėje grandyje nebūtų reikalavimo turėti darbo stažą. Norime, kad universitetą Lietuvoje ar užsienyje baigęs jaunuolis galėtų tapti valstybės tarnautoju, kad galėtų savo potencialą ir išsilavinimą panaudoti valstybės tarnyboje. Mūsų tikslas – skaidri, atvira, motyvuota valstybės tarnyba“.

Jaunųjų profesionalų programa „Kurk Lietuvai“ – nuo 2012 m. vykdoma profesinio tobulinimo ir gerosios užsienio praktikos pritaikymo programa, kuri suteikia galimybę jauniems profesionalams savo žiniomis ir idėjomis prisidėti prie modernios Lietuvos ateities kūrimo. Jos dalyviai viešojo sektoriaus institucijas konsultuoja Lietuvos įvaizdžio gerinimo, konkurencingumo didinimo, verslumo skatinimo, tiesioginių užsienio investicijų pritraukimo ir su jais susijusiais klausimais.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų