REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Euro kurso nuosmukio JAV dolerio atžvilgiu nauda Lietuvos verslininkams yra tik teorinė, sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos Užsienio ryšių departamento direktorius Aleksandras Izgorodinas.

REKLAMA
REKLAMA

„Teoriškai kalbant, krintantis euro kursas Lietuvos įmonėms naudingas. Mes esame eksportuotojai, o eksportas pingant eurui didina mūsų konkurencingumą rinkose už Europos Sąjungos (ES) ribų“, – „Verslo žinioms“ sakė A. Izgorodinas.

REKLAMA

Vis dėlto, anot jo, ta nauda labiau pasijustų idealiame pasaulyje, o mes gyvename konflikto sąlygomis, tad silpnėjantis euras tikrai nepadės eksportuoti į NVS regioną, nes euras nenusilpo tiek, kiek Rusijos ar Baltarusijos rublis.

Kai kur euras sustiprėjo

Nepaisant to, kad euro kursas JAV dolerio atžvilgiu nukrito žemiausiai per 9 metus, kai kuriose šalyse, į kurias Lietuva eksportuoja daug savo prekių, euras ne susilpnėjo, o priešingai – sustiprėjo, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei pažiūrėtume į euro kursą mums aktualiausių kaimyninių eksporto valstybių – Lenkijos, Švedijos, Norvegijos, Čekijos, Vengrijos ar Turkijos – valiutų atžvilgiu, išvystume, kad euras sustiprėjo. Ką jau kalbėti apie Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) šalis“, – sakė dienraščiui „Finasta Asset Management“ fondų valdytojas Vaidotas Rūkas.

Šiose valstybėse mūsų verslininkams teks paplušėti kovojant dėl rinkos, nes dėl jų valiutų atžvilgiu stiprėjančio euro brangsta lietuviška produkcija.

Pasak V. Rūko, eksporto rinkų, kuriose atsiskaitoma doleriais, Lietuvos verslininkai turi itin mažai, didžiausios eksporto partnerės ne ES ir NVS regione yra JAV bei Kanada, į kurią „Orlen Lietuva“ gabena degalus.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų