REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Taryba šį mėnesį gali surengti posėdį konfliktui Ukrainoje aptarti, pranešė Lietuvos diplomatai.

REKLAMA
REKLAMA

„Neatmetame galimybės, kad dar sausio mėnesį Saugumo Taryboje gali tekti svarstyti su konfliktu Ukrainoje susijusius klausimus“, - BNS informavo Lietuvos URM Informacijos ir viešųjų ryšių departamentas.

REKLAMA

Anot URM, Lietuva kartu su šalimis partnerėmis „ketina operatyviai inicijuoti Saugumo Tarybos posėdžius atsižvelgiant į besikeičiančią proceso dinamiką bei bet kada, kai konkretūs įvykiai reikalaus atitinkamos ST ir jos narių reakcijos“.

„Europos žemyno širdyje besitęsiantis kruvinas konfliktas bei šiurkštūs JT Chartijos principų pažeidimai kelia grėsmę ne tik regiono, bet ir globaliam saugumui, todėl Lietuva ir kitos JT Saugumo Tarybos narės mano, kad prieš Ukrainą vykdoma agresija, bei šios agresijos sukeltos pasekmės saugumo ar žmogaus teisių srityse, privalo išlikti nuolatinio Saugumo Tarybos dėmesio centre“, - teigiama komentare.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuva JT Saugumo Tarybos nare yra 2014 ir 2015 metais.

Anot naujienų agentūros ITAR-TASS, šiuo metu Saugumo Tarybai pirmininkaujanti Čilė pranešė, kad Lietuvos ir Didžiosios Britanijos prašymu situacija Ukrainoje įtraukta į mėnesio darbotvarkę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų