REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąjį šių metų savaitgalį Klaipėdoje oro sąlygos buvo itin ekstremalios, tačiau tai nesukėlė problemų vietos kelininkams. Pasak bendrovės „Specialus autotransportas“ vadovo Laimono Žemaičio, šiomis dienomis dirbama pagal planą – keliai nupilti druska, todėl asfaltas yra drėgnas ir neslidus.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiek praėjusį savaitgalį, tiek visą sezoną tvarkytis sekasi itin sklandžiai – jokių nusiskundimų iš gyventojų ar neigiamų komentarų negavome, o tai byloja apie aukštą darbo kokybę. Situacija keliuose yra kontroliuojama užtikrintai, tačiau derėtų pridurti, jog ir žiema kol kas nėra pati aršiausia“, - komentavo L. Žemaitis.

REKLAMA

Džiugina sukaupti ištekliai

Pačios blogiausios oro sąlygos kelininkams – pustymas. „Kai siaučia pūga, praėjus vos valandai nuo kelio nuvalymo, gali būti vėl užpustyti atskiri kelio ruožai, o sniego valymo mašina apsukusi ratą savo privalomu maršrutu, tas vietas vėl gali pasiekti tik po 2 – 3 val.“, - nuogąstavo L. Žemaitis.

Pasak „Specialus autotransporto“ vadovo, turimi ištekliai leis nesunkiai atlaikyti net ir sudėtingiausias oro sąlygas. Prasidedant šaltajam sezonui buvo sukaupta apie 300 tonų druskos bei žvyro mišinio, o kol kas išnaudota tik pusė šio kiekio. Druskos atsargas šiais metais tikrai dar reiks papildyti, nes pabarstymų reikalauja ne tik žiemos, bet ir kovo mėnesiai.

REKLAMA
REKLAMA

Darbymečio tikimąsi vasarį

Daugiausiai darbo laukiama vasario mėnesį. „Kaip bebūtų keista, tačiau vasaris, nors ir labai trumpas mėnuo, bet dažniausiai reikalauja daugiausiai darbo jėgos ir pastangų. Manome, kad šiemet vasario mėnuo taip pat netaps išimtimi ir pagaliau teks pasitelkti visas pajėgas, kurias turime šiandien“, - vylėsi L. Žemaitis. „Specialus autotransportas“ yra didžiausią patirtį turinti ir seniausiai savo srityje dirbanti įmonė Vakarų Lietuvos regione. Įkurta 1990 metais bendrovė užsiima visų rūšių ir tipų atliekų tvarkymu ir pervežimu, aplinkos priežiūra, teritorijų valymu ir asenizacijos paslaugomis. „Specialus autotransportas“ priklauso didžiausius komunalinių atliekų rūšiavimo pajėgumus Baltijos šalyse turinčiai „Ecoservice“ grupei.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų