REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

  Garsus Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pirmadienį pareiškė, kad daugiau nesitaikstys su namų areštu, ir nusiėmė jam uždėtą elektroninį stebėsenos įtaisą.

  Garsus Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas pirmadienį pareiškė, kad daugiau nesitaikstys su namų areštu, ir nusiėmė jam uždėtą elektroninį stebėsenos įtaisą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš trejus metus masiniams protestams prieš Vladimirą Putiną vadovavusiam A.Navalnui gruodžio 30 dieną teismas skyrė lygtinę 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę prieštaringai vertinamoje byloje dėl sukčiavimo, o jo brolį pasiuntė už grotų.

REKLAMA

A. Navalnas, kuriam maždaug prieš metus, atliekant tyrimą, jau buvo skirtas namų areštas, savo tinklaraštyje parašė, kad galbūt yra vienintelis Rusijos teismų istorijoje žmogus , kuriam taikomas namų areštas po nuosprendžio paskelbimo.

Pasak jo, jis turėjo būti paleistas gruodžio pabaigoje, kai teismas paskelbė nuosprendį, tačiau vis dar yra nelaisvėje, laukia, kol sausio 15 dieną šis nuosprendis bus paskelbtas oficialiai. Pasak jo, net policija nežino, kaip elgtis tokioje situacijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kvaila tuo girtis, bet esu vienintelis žmogus Rusijos teismų istorijoje, sėdintis namų arešte po nuosprendžio paskelbimo. BK 107 straipsnis aiškiai nurodo, kad ši kardomoji priemonė yra taikoma tik įtariamiesiems“, – rašoma A.Nalavanas tinklaraštyje tinkle „Twitter“.

„Aš atsisakau laikytis mano neteisėto laikymo namų arešto sąlygomis reikalavimų, – nurodoma jame. – Aš noriu nusiimti antkojį, kurio neturi būti ant manęs pagal įstatymą“.

Galiausiai A.Navalnas virtuviniu peiliu nuėmė ant kojos uždėtą įtaisą ir įdėjo jo nuotrauką socialiniame tinkle. „Kokia gi problema jį nuimti; jis žirklėmis nukerpamas“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A.Navalnas taip pat patikino neturintis planų išvykti kur nors toli.

Savo ruožtu Maskvos policijos pareigūnai naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad imsis priemonių A.Navalnui sulaikyti ir sugrąžins opozicijos aktyvistą namo, jeigu pranešimai apie pažeistas namų arešto sąlygas pasitvirtins ir jeigu to paprašys Federalinė bausmių priežiūros tarnyba.

Teismo sprendimu, A.Navalno brolis Olegas Navalnas 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę atliks bendrojo režimo kalinimo kolonijoje. Broliai buvo Navalnai kaltinami 2008-2012 metais pavogę 30 mln. rublių (apie 500 tūkst. JAV dolerių arba 1,5 mln. litų pagal dabartinį kursą) iš dviejų bendrovių, įskaitant Prancūzijos kosmetikos bendrovės „Yves Rocher“ dukterinę įmonę.

REKLAMA

Opozicijos veikėjai sako, kad A.Navalno įkalinimas išprovokuotų naujus protestus, todėl buvo nubaustas per savo brolį. Kremlius neigia kaltinimus, kad jis naudoja teismus savo oponentams persekioti.

A.Navalnas po nuosprendžio paskelbimo jau kartą buvo pažeidęs namų arešto sąlygas ir pasirodė protesto akcijoje Maskvos centre, kur keli šimtai žmonių susirinko protestuoti prieš kaltinamąjį nuosprendį jam ir jo broliui. Tačiau policija greitai čiupo A.Navalną, įgrūdo į policijos autobusą ir sugrąžino namo.

2011/2012 metų žiemą A.Navalnas vadovavo masinėms demonstracijoms Maskvos ir kelių kitų didžiųjų Rusijos miestų gatvėse, į kurias susirinkdavo dešimtys tūkstančių žmonių, protestavusių prieš korupciją ir tariamai suklastotus rinkimų rezultatus.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų