REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) antradienį Vilniuje bus pristatytas leidinys, kaip elgtis ekstremalių situacijų ir karo metu.

REKLAMA
REKLAMA

Visuomenei skirtą leidinį „Ką turime žinoti apie pasirengimą ekstremaliosioms situacijoms ir karo metui“ pristatys krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir atsakingasis redaktorius, Krašto apsaugos ministerijos Gynybos politikos ir planavimo departamento direktoriaus pavaduotojas Karolis Aleksa.

REKLAMA

Pasak J. Oleko, leidinys parengtas atsižvelgiant į naujas saugumo realijas ir su tuo susijusį ypatingą visuomenės dėmesį šalies saugumo ir gynybos klausimams.

Ministro teigimu, leidinyje pateikiama informacija ir patarimai yra vertingi kovojant su priešu, taikančiu vadinamojo hibridinio karo metodus.

Beveik 100 puslapių leidinį parengė Krašto apsaugos ministerijos, kariuomenės bei Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai. Jame pateikiama informacija apie valstybės veiksmus reaguojant į nelaimes, pavojus ir grėsmes taikos ir karo metu. Taip pat pateikiama būtiniausia informacija, ką daryti patiems piliečiams, norint apsisaugoti nuo nelaimių ir prisidėti prie šalies gynybos.

REKLAMA
REKLAMA

Leidinyje daug dėmesio skiriama konkretiems, praktiniams patarimams, kaip elgtis nelaimių metu, pasirodžius priešiškiems kariams ar prasidėjus karui: pavyzdžiui, kokius daiktus pasiimti evakuojantis, kaip elgtis įvykus sprogimui, kaip elgtis patekus po nuolaužomis, ką daryti jei nepavyko evakuotis iš miesto, kuriame priešiški kariai ir kt.

Parengto leidinio elektroninė versija bus prieinama Krašto apsaugos ministerijos internetinėje svetainėje.

Spausdintas leidinys bus platinamas mokykloms, bibliotekoms, per krašto apsaugą remiančias, jaunimo ir kitas nevyriausybines organizacijas, kitais būdais.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų