REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas kaltina Vyriausybę delsiant priimti teisės aktus, kurie greičiau užkirstų kelią nepageidaujamiems užsieniečiams patekti į šalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Užsieniečių teisinės padėties įstatymą su svarbiomis pataisomis priėmėme dar 2014 metų spalio pradžioje. Seimas matė būtinybę taisyti tam tikras nuostatas, susijusias su nelegalios migracijos kontrolės stiprinimu, tačiau Vyriausybėje šiuo klausimu daugiau nei du mėnesius nieko nebuvo daroma. Esant įtemptai geopolitinei situacijai, tokios pataisos turėtų būti priimamos kuo skubiau“, – pirmadienį pareiškė A.Paulauskas.

REKLAMA

Anot „darbiečio“, Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisos yra svarbios, atsižvelgiant į geopolitinę padėtį.

„Asmenų, kurie gali kelti grėsmę mūsų šalies saugumui, yra ganėtinai nemažai, dalis jų ir patenka į šalį pasinaudodami įstatymų spragomis ar ilgai besitęsiančiu atsakingų institucijų informacijos apsikeitimu. Sprendžiant klausimą įleisti įtartiną asmenį į Lietuvą ar ne, žvalgybos tarnybos turi pakankamai resursų surinkti informaciją dėl to, ar užsienietis gali kelti grėsmę valstybės saugumui, ar viešajai tvarkai. Svarbu, kad tokia informacija būtų kuo greičiau panaudota priimant sprendimą“, – pranešime spaudai teigė parlamento komiteto vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė trečiadienį planuoja svarstyti Užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, nacionalinio sąrašo sudarymo ir tvarkymo taisyklių pakeitimą, juo trumpinamas Migracijos departamento terminas dėl sprendimo uždrausti (neuždrausti) užsieniečiui atvykti į Lietuvą, jeigu pateikiama informacija, kad jis gali kelti grėsmę valstybės saugumui.

Šiuo metu Migracijos departamentas sprendimą, ar uždrausti užsieniečiui atvykti į Lietuvą, ar ne, priimti gali per penkias dienas. Siūloma šį terminą sutrumpinti iki vienos dienos.

Užsieniečių teisinės padėties įstatymo pataisos Seime priimtos praėjusių metų spalio 7-ąją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų