REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kremliaus planai Lietuvai jau veikia?

Propaganda veikia pačiais netikėčiausiais pavidalais

Žinių radijas

„Vienas iš propagandos taikinių yra Lietuvos pozicija pasaulyje“,- laidoje „Ryto espresso“ pažymėjo apžvalgininkas Viktoras Denisenko.

REKLAMA
REKLAMA

Jis patikino, jog propaganda šalyje veikia pačiais netikėčiausiais pavidalais, kokius tik galime įsivaizduoti.

REKLAMA

„Kremliaus propagandos taikinys ir bandymas įtikinti, kad pavyzdžiui, Lietuva neteisingai pasirinko, kad stodama į ES atsižadėjo savo tautiškumo, vertybių ir panašiai. Tai kartojama nuolat, bandoma pozicionuoti Lietuvą kaip mažą, nieko nereiškiančią ES valstybę, bandoma lyginti ES su Sovietų Sąjunga. Manau, kad ir poveikis tam tikrai visuomenės daliai egzistuoja. Žalieji žmogeliukai yra įsitvirtinę tiek Lietuvos žiniasklaidoje, tiek viso pasaulio žiniasklaidoje“,- sakė V.Denisenko.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausia, apžvalgininko teigimu, gebėjimas pripažinti agresiją.

„Nenoras pavadinti reiškinių savo vardais veikia ne tik žurnalistus ir paprastus žmones, bet ir tuos pačius asmenis, kurie priima svarbius sprendimus, pavyzdžiui politikus. Prisiminkime, kad ir Vakarų pasaulis labai nenoriai pripažino Rusijos agresiją prieš Ukrainą. O kai tai padarė, tapo daug lengviau į tai reaguoti“,- teigė V.Denisenko.

Dar vienas V. Putino koziris, anot apžvalgininko, V. Putino gebėjimas išnaudoti žmones jam reikalinga linkme.

„Putinas naudojasi žmonių parama, iš tikrųjų tai yra propagandos pasiekimas. Pavyzdžiui, kad Krymas neteisėtai priklauso Ukrainai buvo kalbama iškart po Sovietų Sąjungos griuvimo. Sovietmečiu iš esmės nebuvo jokio skirtumo, kam priklauso Krymas, nes viskas priklausė Maskvai. Dauguma, kas palaiko Putiną, tai vidurinysis sluoksnis, tai iš tikrųjų buvo papirktas ekonomine gerove, kurią buvo galima kurti aukštomis naftos kainomis. Tačiau dabar nafta pinga, trigubai atpigo rublis, tai gali būti tų pokyčių, pasikeisti požiūris, bet tai bus pirmiausia susiję su ekonominiais reikalais“,- įsitikinęs V.Denisenko.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų