REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stiprus vėjas įvairiuose Lietuvos vietose nutraukė elektros laidų, dėl to be elektros energijos šeštadienį prieš vidurdienį buvo apie 5 tūkst. vartotojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiuo metu yra apie 5 tūkst. vartotojų be elektros. Klaipėdos regione mums pavyko elektros energijos tiekimą atstatyti didžiajai daliai vartotojų. Šiuo metu Klaipėdos regione elektros neturi apie 1 tūkst. vartotojų. Dabar daugiausia - apie 2 tūkst. - vartotojų be elektros energijos yra Utenos regione“, - šeštadienį BNS sakė bendrovės „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

REKLAMA

Kituose regionuose elektros energijos tiekimas sutrikęs maždaug po kelis šimtus vartotojų.

Naktį vėjas daugiausia nuostolių buvo padaręs Klaipėdos regionui, rytą jis sustiprėjo Aukštaitijoje.

„Būtent Utenos regione yra nauji gedimai. Vėjas nerimsta kai kuriuose šalies vietose, bet tikimės, kad po pietų, kaip prognozuoja sinoptikai, jis pradės šiek tiek rimti ir mums leis šalinti gedimus, o naujų neatsiras“, - sakė M.Burba.

Penktadienį pradėjęs stiprėti vėjas naktį ir šeštadienio rytą Lietuvoje vartė medžius, laužė jų šakas, griovė stulpus, sudaužyti trys automobiliai. Dėl didelių bangų laivai negali nei įplaukti į Klaipėdos jūrų uostą, nei išplaukti iš jo.

REKLAMA
REKLAMA

Per pastarąją parą ugniagesiai gelbėtojai 40 kartų vyko šalinti vėjo išverstų medžių ir nulaužtų šakų, šeštadienį BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje.

Daugiausia - dešimt - iškvietimų būta Klaipėdos apskrityje, šeši - Telšių, penki - Vilniaus.

Ugniagesių gelbėtojų duomenimis, apgadintos trys transporto priemonės. Klaipėdoje ant automobilio „Opel Astra“ užvirto nulūžęs medis, Kaune nuo namo stogo nukritęs betono gabalas pataikė ant greta stovėjusios mašinos, Jurbarko rajone, Pupkaimio kaime, medis prispaudė ant miško keliuko stovėjusį automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šeštadienio naktį vakarų krypties vėjas turėjo siekti 17-22 metrus per sekundę, pajūryje numatomi gūsiai iki 30 metrų per sekundę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų