REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministerija (KAM) siūlo suvienodinti Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadovybės atlyginimus, numatyti jiems premijas, taip pat įteisinti infrastruktūros išlaikymo ir stovyklų rengimo išlaidų apmokėjimą iš ministerijos biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA

Ministerijos parengtomis Šaulių sąjungos įstatymo projekto pataisomis numatoma, kad premijos LŠS vadui ir jo pavaduotojams, rinktinių vadams ir pavaduotojams negalėtų viršyti vieno mėnesio atlyginimo dydžio ir būtų skiriamos tik kartą per metus.

REKLAMA

Premijas LŠS vadovams skirtų ministras sąjungos vado teikimu, išskyrus rinktinių vadų pavaduotojams. Jiems premijas skirtų LŠS vadas.

Taip pat būtų numatyti priedai ir priemokos kitas pareigas einantiems šauliams - šių pareigų sąrašą tvirtintų ministras.

Įstatymo pataisomis taip pat siūloma suvienodinti tas pačias pareigas LŠS einančių civilių (jiems prilyginami ir atsargos karininkai) atlyginimus, juos susiejant ne su konkrečiais asmenų turimais kariniais laipsniais, o su jų einamomis pareigomis, t. y. pačias pareigas prilyginant kariniams laipsniams.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak KAM, šie pakeitimai padidintų daugelio LŠS atstovų atlyginimus.

KAM taip pat pažymi, kad šiuo metu nėra numatyta galimybė apmokėti LŠS išlaidų, susijusių su organizacijos veikla pilietinio ir tautinio ugdymo bei neformaliojo švietimo srityse, pavyzdžiui, mokesčius už vandenį, elektrą ir kt., transporto, kitas LŠS veiklos organizavimo išlaidas. Parengtos pataisos jas taip pat leistų apmokėti iš KAM biudžeto.

LŠS galėtų pasilikti ir pilietiniam ugdymui reikalingą trumpalaikį materialų turtą (pvz., vienkartinius indus, inventorių, uniformas ir kt.) ir nebeprivalėtų jo grąžinti kariuomenei, kaip yra dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministerija taip pat siekia padidinti reikalavimus LŠS vadui - juo galėtų būti skiriamas nebe majoro (komandoro leitenanto), o aukštesnį, pulkininko leitenanto (komandoro) laipsnį turintis karininkas.

Dar viena siūloma naujovė - numatyti trejų metų kadencijas sąjungos rinktinių vadų pavaduotojams. Šiuo metu jie dirba pagal neterminuotas darbo sutartis, o galiojantys įstatymai numato trejų metų kadencijas visai likusiai LŠS vadovybei.

Siūloma, kad pataisos, išskyrus pilietiniam ir tautiniam ugdymui skirtų lėšų apmokėjimą, įsigaliotų gegužės 1-ąją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų