REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Luhanske naujieji metai prasidėjo informacine sumaištimi – nuo pat pirmosios dienos netyla pranešimai apie vieno karo lauko vado žūtį ir įsibėgėjusią separatistų kovą su dabartine regiono valdžia. Teigiama, kad karo vadai, neapsikentę valdžios cinizmo ir korupcijos, planuoja organizuoti perversmą.

Luhanske naujieji metai prasidėjo informacine sumaištimi – nuo pat pirmosios dienos netyla pranešimai apie vieno karo lauko vado žūtį ir įsibėgėjusią separatistų kovą su dabartine regiono valdžia. Teigiama, kad karo vadai, neapsikentę valdžios cinizmo ir korupcijos, planuoja organizuoti perversmą.

REKLAMA

2015-ųjų sausio 1-osios rytą netoli Luhansko buvo sunaikintas vienos iš Luhansko separatistų karo lauko vado Aleksandro Bednovo (žinomo kaip „Betmenas“) kortežas. Apie tai praneša tiek pačios grupuotės „Vkontakte“ paskyra, tiek kiti separatistų šaltiniai. Kiti šaltiniai teigia, kad A. Bednovas yra gyvas ir sveikas, tačiau šiuo metu atsidūręs „kažkur Luhansko rūsiuose“, žuvo tik suėmimo metu kartu buvęs apsauginiai.

TAIP PAT SKAITYKITE:

„Paskutine turima informacija, LLR 4-os motorizuotų pėstininkų brigados vadas Aleksandras Aleksandrovičius, geriau žinomas kaip „Betmenas“ ir kaip „GBR“ bataliono įkūrėjas, žuvo 2015.01.01 užpuolus jo kortežą. Informaciją patvirtino „GBR“ bataliono atstovai, atpažinę savo vado kūną, kurį aptiko šarvuotame „Volkswagen Transporter“ automobilyje. Taip pat buvo sunaikintas ir palydos automobilis – milicijos „Toyota Prius“. Žuvo 6 palydos savanoriai, slapyvardžiais „Kot“, „Britva“, „Vitiaz“, „Zolotoj“, likusių žuvusiųjų tapatybės kol kas nenustatytos,“ – teigiama „GBR“ paskyroje „Vkontakte“.

REKLAMA
REKLAMA

Jau ruošiant publikaciją „oficialus“ Luhansko informacinis šaltinis lug-info.com patvirtino „Betmeno“ žūtį.

„LLR spec. padalinio pareigūnai didelio masto operacijos metu netoli Luhansko sunaikino nusikaltėlių grupuotės vadeivą slapyvardžiu „Betmenas“ ir sulaikė jo parankinius, įtariamus įvykdžius sunkius ir ypač sunkius nusikaltimus,“ – praneša LLR prokuratūra. „Betmenas“ ir jo grupuotė yra kaltinami žmonių grobimais, kankinimais ir plėšimais.

REKLAMA

Anot neoficialių versijų, A. Bednovas, kartu su taip vadinamųjų Stachanovo kazokų lyderiu Pavelu Driomovu, planavo nuversti dabartinį Luhansko liaudies respublikos lyderį Igorį Plotnickį.

P. Driomovas neseniai sudrebino Rusijos interneto erdvę viešai kreipdamasis į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl vietos „valdžios savivalės“.

Likviduojant karo lauko vadą nebuvo paisoma ir to, kad kartu su juo buvo bent du iš Rusijos atvykę savanoriai, kurių tapatybės vėliau buvo paviešintos jų kolegų iš Luhansko. „GBR“ teigiama, kad „Betmeną“ likvidavo I. Plotnickio pasamdytas ir „respublikos“ karinėms spec. operacijoms vadovaujantis Rusijos karininkas, buvęs Rusijos antiteroristinio padalinio „Vitiaz“ vadas Jevgenijus Vagneris.

REKLAMA
REKLAMA

Dar daugiau, tas pats „GBR“ šaltinis „Vkontakte“ praneša, kad A. Bednovo būrys – 50-70 žmonių yra apsiausti savo bazėje, įsikūrusioje vietos automobilių remonto dirbtuvėse. Paskutinių pranešimų teigimu, jiems siūloma kartu su ginkluotu konvojumi (LLR kariuomenės, – red. past.) pasitraukti į Krasnyj Luč gyvenvietę.

Toks susidorojimas su vietos aktyvistais nebūtų naujovė „Novorosijos“ istorijoje. Dar praėjusių metų pirmoje pusėje „ Slovjansko liaudies meras Viačeslavas Ponomariovas“, viešai prabilęs apie atvykėlių iš Rusijos savivalę, vieną rytą išėjęs iš namų į darbą dingo, net jo motina negalėjo surasti. Porą mėnesių pralaikytas belangėje, vėliau S. Ponomariovas, skelbiama, buvo paleistas ir išvyko į Donecką. Tačiau aktyvia politika ar administracine veikla šis buvęs verslininkas ir revoliucionierius užsiimti nebepanoro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įrašas – likusių „GBR“ smogikų pasisakymas:

Dar vienas vaizdo įrašas su buvusių A. Bednovo kolegų pasakojimu, kas atsitiko:

Kova dėl anglies?

Be tiesioginės kovos dėl valdžios su I. Plotnickiu, karo vadai įtariami Luhansko „įtakos sferų“ dalijimusi. Anglimi turtingame regione pinigų turi tie, kas valdo resursų eksportą į Ukrainą, todėl norėdami išlaikyti savo „armijas“ karo vadai yra priversti ieškoti būdų, kaip išlaikyti pinigų srautus savo rankose.

Dar viena, aktyviai aptarinėjama versija, Rusijos saugumo įsikišimas, siekiant stabilizuoti padėti regione ir išsaugoti savo statytinius valdžioje.

Vietos gyventojai su nerimu stebi ir komentuoja įvykius. Kraštiečio žūtis nuo „LLR saugumo“ rankų įžiebė nepasitikėjimo naująją vietos valdžia ugnį. Su ukrainiečiais kovoję vietos „herojai“ šiuo metu patys atsidūrė po Rusijos statytinių taikikliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų