REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp valdančiosios koalicijos partnerių – konflikto kibirkštys

V. Gapšys: jei ne Darbo partija, tai Vyriausybė būtų visiškai blanki

Premjerui socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui Darbo partiją apkaltinus išdavyste dėl balsavimo priimant biudžetą, „darbiečiai“ atkerta atgal - Vyriausybės vadovą kaltiną neveiklumu.

Premjerui socialdemokratų lyderiui Algirdui Butkevičiui Darbo partiją apkaltinus išdavyste dėl balsavimo priimant biudžetą, „darbiečiai“ atkerta atgal - Vyriausybės vadovą kaltiną neveiklumu.

REKLAMA

„Jei ne Darbo partija, tai Vyriausybė būtų visiškai blanki“, - penktadienį Darbo partijos išplatintame pranešime cituojamas įtakingas „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Jis tvirtina, kad balsuodami už pasiūlymus, kurie pareikalavo papildomų 90 mln. litų, „darbiečiai“ elgėsi pagal Vyriausybės programą, jos 243 punktą „didinsime efektyviai ir kokybiškai dirbančių kultūros darbuotojų motyvaciją, nuosekliai kelsime kultūros darbuotojų atlyginimus“.

V.Gapšys stebisi, kad „premjeras prapliupo grasinimais rimtu pokalbiu koalicijoje“, taip pat jis pareiškė, kad įgaliojimus veikti Vyriausybės vadovui suteikė koalicijos partijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Premjere, rimtas pokalbis koalicijoje seniai reikalingas, nes, prabėgus dvejiem metams, pats laikas pasižiūrėti, kas nuveikta ir kaip reikia dirbti toliau. Tačiau čia drįstu priminti, kad įgaliojimus jums veikti suteikė koalicijos partijos, todėl atsiskaityti už darbus turėsite tiek visuomenei, tiek partijoms, kurios jums suteikė įgaliojimus veikti“, - teigia „darbietis“.

REKLAMA

Premjeras A.Butkevičius išdavyste pavadino „darbiečių“ elgesį priimant biudžetą, kai šie pritarė siūlymams koreguoti Vyriausybės teikiamą projektą, skiriant papildomas išlaidas kultūros darbuotojų atlyginimams, moksleivių būreliams ir žemdirbiams.

„Po Naujųjų metų tikrai kalbėsimės labai atsakingai, kaip toliau matome darbą kartu. Tokie nesusipratimai, svarstant svarbiausią Lietuvos įstatymą, nepuošia ir neduoda tarpusavio pasitikėjimo“, – interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

Pasak jo, svarstant 2015-ųjų biudžetą, politinėje taryboje buvo susitarta, kaip valdantieji elgsis: „Būsime labai solidūs, priimsime tik tokius sprendimus, kuriems bus pritarta politinėje taryboje, bet pastaruoju metu, kalbant apie valdančiąją daugumą, Darbo partija, turiu atvirai pasakyti, mus išdavė. Žinoma, ta išdavystė paaiškėjo.“

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras interviu pareiškė, kad tai buvo Darbo partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho šantažas savo partijos nariams dėl to, kad nebuvo priimtas sprendimas jį reabilituoti, Seimo komiteto lygiu pareiškiant, jog Darbo partijos „juodosios“ buhalterijos byla - politinė.

Seimas balsuodamas dėl šiemetinio biudžeto pritarė liberalų siūlymui nuo kitų mokslo metų kiekvienam moksleiviui per mėnesį skirti 15 eurų popamokinei veiklai - tam nuo 2015-ųjų spalio reikėtų apie 3,2 mln. eurų. Dar 17,7 mln. eurų nutarta skirti šalies žemdirbiams, 4,92 mln. eurų - kultūros darbuotojų algoms didinti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų