REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų žurnalistas ir rašytojas Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas) ragina Vakarus pabusti reaguojant į Rusijos veiksmus, o Lietuvos išeivius - padėti savo valstybei, kovojant informacinį karą.

Britų žurnalistas ir rašytojas Edwardas Lucasas (Edvardas Lukasas) ragina Vakarus pabusti reaguojant į Rusijos veiksmus, o Lietuvos išeivius - padėti savo valstybei, kovojant informacinį karą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai savaitraščio „The Economist“ redaktorius sakė vaizdo sveikinime, kuris antradienį paskelbtas „Globalios Lietuvos“ apdovanojimuose. Prezidentūroje surengtoje ceremonijoje britui skirtas apdovanojimas „Už draugystę“.

REKLAMA

„Džiaugiuosi galėdamas pasakyti, kad aš esu Lietuvos draugas. Linkiu tik, kad Vakarai pabustų - lietuviai ir kiti perspėjo apie Rusijos daugelį metų (vykdytas) represijas namuose ir agresijos užsienyje pavojų ne tik Lietuvai, bet ir visam pasauliui“, - vaizdo įraše lietuviškai sakė E.Lucasas.

„Aš padariau, aš darau ir darysiu viską, ką galima, bet mums reikia pagalbos šiame informaciniame kare. Prašau visos Lietuvos diasporos padėti Lietuvai šiandien“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprinti Lietuvą ir saugoti ją laureatus ragino ir juos sveikinusi prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Jūs tampate ne tik pavyzdžiu, tampate atspara, parama ir didžiuliu optimizmo užtaisu“, - sakė prezidentė.

Viešosios įstaigos „Global Lithuanian Leaders“ organizuotuose apdovanojimuose pagerbti profesiniais pasiekimais tarptautines galimybes Lietuvai kuriantys lietuviai.

Užsienio reikalų ministerijos įsteigtoje nominacijoje „Už viso gyvenimo nuopelnus“ apdovanota paramą vaikams teikianti ir filantropijos tradicijas puoselėjanti Amerikos lietuvių organizacija „Lietuvos vaikų viltis“, jos ilgametė pirmininkė Gražina Liautaud ir Los Andželo skyriaus vadovė Danguolė Navickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo delfi.lt skaitytojai daugiausia balsų nominacijoje „Už Lietuvos vardo garsinimą“ atidavė broliams Sauliui ir Aidui Dailidėms, sugebėjusiems „Apple“ pasaulyje įkurdinti pirmąją lietuvišką programėlę „Pixelmator“. Jie taip pat paskelbti nugalėtojais lietuviškų idėjų eksporto kategorijoje.

Už tarptautinės organizacijos atvedimą į Lietuvą visos Vidurio Europos labui nominacijoje „Už investicijų pritraukimą“ apdovanotas Marius Dundulis, „Euromonitor International“ įkūrėjas Lietuvoje.

Neuromokslų srityje besispecializuojantis, Hiustono universitete biochemijos ir biologijos departamente savo katedrą turintis dr. Jokūbas Žiburkus (JAV) apdovanotas nominacijoje „Protų telkimas“, Vilniaus universiteto Kvantinės elektronikos katedros vyresnysis mokslinis darbuotojas, vienas iš mokslinės-gamybinės firmos „Šviesos konversija“ įkūrėjų ir mokslinių vadovų Romualdas Danielius apdovanotas nominacijoje „Už inovacijų diegimą“.

REKLAMA

Už tarptautinės profesinės mentorystės programos „LT Big Brother“ sumanymą, skatinimą ir įgyvendinimą nominacijoje „Jaunimo lyderystės ugdymas“ apdovanotas Rytis Vitkauskas (JAV).

Nominacijoje „Patirties sklaida“ už verslo komunikacijos sampratos plėtimą Lietuvoje bei profesinių kontaktų plėtrą apdovanota Angela Sinickas (Andžela Sinickas), bendrovės „Sinickas Communications, Inc.“ prezidentė (JAV).

Šioje kategorijoje padėkota ir JAV gyvenančiai energetikos bei politikos ekspertei Agniai Grigas - ji įvertinta už nuolatinį Vakarų dėmesio kaustymą Rytų Europos politikos klausimais ir už Lietuvos balsą pasaulyje.

REKLAMA

Šiemet apdovanojimams iš viso buvo nominuota 30 asmenų, kurie patirties sėmėsi visame pasaulyje, o šiuo metu gyvena devyniose šalyse: Lietuvoje, JAV, Jungtinėje Karalystėje, Italijoje, Danijoje, Ukrainoje, Kinijoje, Honkonge, Izraelyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų