REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Mitingas Maskvoje buvo išvaikytas, daugiau nei šimtas žmonių sulaikyta

Aleksejus Navalnas, bandęs sudalyvauti akcijoje, buvo akimirksniu suimtas

Šiandien Aleksejaus Navalno šalininkai planuoja „liaudies susiėjimą“ Maskvos Manežnajos aikštėje, norėdami pareikšti savo protestą dėl, jų manymu, neteisėto opozicijos lyderio ir jo brolio nuteisimo.

Šiandien Aleksejaus Navalno šalininkai planuoja „liaudies susiėjimą“ Maskvos Manežnajos aikštėje, norėdami pareikšti savo protestą dėl, jų manymu, neteisėto opozicijos lyderio ir jo brolio nuteisimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sprendžiant pagal „Facebook“ grupės aktyvumą, mitinge turėtų dalyvauti apie 18 tūkst. žmonių, iš viso, kaip praneša tinklaraštininkas Ilja Varlamovas, buvo kviečiami šimtai tūkstančių.

REKLAMA

Pats opocizijos lyderis tik išėjęs iš teismo salės kvietė žmones išeiti į gatves ir „versti Putino režimą“. Naujausiomis žiniomis, jis, nepaisydamas jam skirto namų arešto, vyksta į aikštę kartu su visais dalyvauti mitinge.

(papildyta 20.24) Rusijos policija antradienį sulaikė daugiau kaip 130 žmonių per protesto akciją, kurią Maskvoje sušaukė opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas po kontroversiško nuosprendžio jam ir jo broliui, kaltintiems turto grobstymu, pranešė viena žmogaus teisių gynimo grupė.

REKLAMA
REKLAMA

Į policijos furgonus suvaryti mažiausiai 132 asmenys, kai kurie jų jau pristatyti į nuovadas pažeidimų įforminimui, nurodė grupė „OVD-Info“, kuri fiksuoja suėmimus, skelbia sulaikytų asmenų pavardes.

(papildyta 19.59) Policija išstūmė minią iš Manežnaja aikštės, tačiau pavienės grupės vis dar buriuojasi gretimose teritorijose. Girdimi pavieniai šūksniai, tačiau pagrindinė žmonių minia buvo išskaidyta.

(papildyta 19.48) Milžiniškos policijos pajėgos pradėjo aikštės „valymo“ operaciją. Rankomis susikibę pareigūnai stengiasi išstumti žmones, susirinkusius aikštėje. Minia atsakydama skanduoja „Su naujaisiais metais“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 19.38) Už policijos nugarų pasislėpę "tituškos" puola pavienius žmones. Tiesioginės transliacijos metu vienam minioje stovėjusiam vyrui buvo sužalotas veidas. Policija į muštynes, kaip ir įvykių Kijeve metu, nesikiša. 

(papildyta 18.42) A. Navalnas vos atvykęs į miesto centrą, buvo sulaikytas policijos. Taip pat yra žinoma, kad sulaikyta dar daugiau nei 20 žmonių, o susirinkusiems neleidžiama stovėti vietoje.

Ryškiausias Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas ignoravo jam skirtą namų areštą ir antradienį vakare pasirodė protesto akcijoje Maskvos centre, kur greitai buvo sulaikytas policijos, parodė tiesioginėje protesto transliacijoje televizijos kanalas „Dožd“.

REKLAMA

Policija čiupo A.Navalną ir įgrūdo į policijos autobusą netoli Maniežo aikštes, kur keli šimtai žmonių susirinko protestuoti prieš kaltinamąjį nuosprendį A.Navalnui ir jo broliui Olegui kontroversiškoje sukčiavimo byloje.

Pasak naujienų agentūros „Interfax“ korespondento, savo bendraminčių ir žurnalistų apsuptas A.Navalnas buvo nuvestas į autobusą apie 19 val. 15 min. Maskvos (18 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

Maskvos policija užkirs kelią nesankcionuotiems protestams po nuosprendžio Navalnų byloje

Maskvos policija užkirs kelią bet kokiems neteisėtiems protestams Rusijos sostinėje. Tai antradienį pareiškė vienas savivaldybės pareigūnas, kai opozicijos lyderis A. Navalnas paragino savo šalininkus išeiti į gatves, teismui nusprendus skirti jo broliui laisvės atėmimo bausmę bendroje jųdviejų byloje.

REKLAMA

„Vadovaujantis įstatymais, visi nesankcionuoti veiksmai bus užkirsti saugumo pajėgų. Jokios kitos alternatyvos nėra“, – sostinės saugumo departamento vadovas Aleksejus Majorovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

Rusijos nuosprendis Navalnui atrodo „politiškai motyvuotas“, sako ES

 

Europos Sąjunga (ES) pareiškė, kad Rusijos teismo antradienio nuosprendis opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui ir jo broliui iš pažiūros yra politiškai motyvuotas, tačiau paragino išsaugoti santūrumą per bet kokius protestus prieš tokį teismo sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiandien paskelbtas kaltinamasis nuosprendis... Aleksejui Navalnui ir jo broliui Olegui Navalnui iš pažiūros yra politiškai motyvuotas“, – sakoma ES užsienio politikos vadovės Federicos Mogherini (Federikos Mogerini) atstovės pareiškime.

Maskvos teismas nustatė, kad A.Navalnas ir jo brolis Olegas yra kalti dėl turto grobstymo, ir skyrė jiems po pusketvirtų metų laisvės atėmimo; tik Aleksejus nuteistas lygtinai, o jaunesnis jo brolis, visai neįsitraukęs į politiką, – pasiųstas už grotų.

„Jiems reikšti kaltinimai nebuvo pagrįsti teisme“, – nurodė F.Mogherini atstovė Maja Kocijančič.

REKLAMA

„ES pabrėžia, kad svarbu, jog teismo sprendimai būtų laisvi nuo politinio kišimosi, nepriklausomi ir visiškai atitiktų įstatymus“, – pridūrė ji.

Kai A.Navalnas antradienį paragino savo šalininkus išeiti į gatves ir protestuoti prieš šį nuosprendį, o pareigūnai pažadėjo tuos protestus blokuoti, M.Kocijančič pareiškė, kad „ES tikisi, jog visos susijusios šalys laikysis santūriai“.

Protesto mitingą ketinta rengti sausio 15 dieną, iš pradžių šią dieną planuota skelbti nuosprendį, bet šių planų valdžia atsisakė, ir nuosprendis buvo paskelbtas antradienį, apie tai perspėjus tik prieš kelias valandas, todėl neįmanoma buvo taip greitai gauti leidimą šiandieninei protesto akcijai.

REKLAMA

M.Kocijančič dar pažymėjo, kad be kelių „atrinktų žiniasklaidos atstovų“, visuomenės ir tarptautiniai stebėtojai buvo atkirsti nuo teismo pastato, kur buvo skelbiamas nuosprendis.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų