REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo laikinoji komisija dėl „tvarkiečio“ Rimanto Antano Ručio teisinės neliečiamybės darbą pradėti planuoja kovą.

Seimo laikinoji komisija dėl „tvarkiečio“ Rimanto Antano Ručio teisinės neliečiamybės darbą pradėti planuoja kovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Į pirmą posėdį rinksimės prasidėjus sesijai, kovą. Jei bus šaukiama neeilinė sesiją, rinksimės per neeilinę“, - pirmadienį BNS sakė komisijos pirmininkas „darbietis“ Kęstutis Daukšys.

REKLAMA

Seimo komisija turi pateikti parlamentui siūlymą, ar tenkinti generalinio prokuroro Dariaus Valio prašymą naikinti R.A.Ručio teisinę neliečiamybę dėl įtarimų prekyba poveikiu, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Baigiant rudens sesiją priimtu nutarimu komisija darbą įpareigota atlikti iki kitų metų kovo 18 dienos. Opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius siūlė komisijos darbą paskubinti iki sausio 14 dienos, tačiau tam nepritarta.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras praėjusią savaitę kreipėsi į Seimą su prašymu dėl parlamentaro R.A.Ručio neliečiamybės panaikinimo. Prokurorai įtaria, kad Seimo narys „tvarkietis“ R.A.Ručys veikė organizuotoje grupėje su Algimantu Juocevičiumi ir Ervinu Raistenskiu ir 2013 metų spalį iš prodiuserio Rolando Skaisgirio priėmė kyšį. Pats R.A.Ručys tvirtina kyšio neėmęs.

Panaikinti R.A.Ručio imunitetą prokuroras prašė tyrimo metu gavus duomenų apie jo galimai padarytas nusikalstamas veikas. Anot pareigūnų, surinkti duomenys leidžia manyti, kad R.A.Ručys iš prodiuserio R.Skaisgirio priėmė didesnės nei 250 MGL (32,5 tūkst. litų) vertės kyšį pažadėjęs paveikti valstybės instituciją ir jos valstybės tarnautojus, taip pat, veikdamas bendrininkų grupėje, sukurstė ir organizavo apgaulingą įmonių buhalterinės apskaitos tvarkymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė. Dėl Seimo nario laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

Spalio 21 dieną Generalinė prokuratūra pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

REKLAMA

Tarp sulaikytųjų dviem paroms buvo ir žinomas televizijos prodiuseris R.Skaisgirys. Poėmis atliktas ir Seime, paimtas buvusio partijos „Tvarka ir teisingumas“ atsakingojo sekretoriaus, dabartinio parlamentaro R.A.Ručio kompiuteris.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų