REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2015 m. sausio 2 d. trečius metus iš eilės vyks Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimas. Kasmet į vienos dienos konferenciją susirenka jaunosios matematikų kartos atstovai iš įvairių pasaulio universitetų, pranešė VU Matematikos ir informatikos institutas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu savo tyrimų sritis pristatys ir pranešimus skaitys doktorantai ir jau pripažinti jauni mokslininkai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Kanados, Norvegijos, Švedijos, Šveicarijos, Vokietijos ir Lietuvos universitetų. Šia konferencija siekiama suburti jaunus tiek užsienyje, tiek Lietuvoje dirbančius ar studijuojančius matematikus, skatinti jų tarpusavio bendradarbiavimą.

REKLAMA

Plenarinėje diskusijoje su Lietuvos mokslo institucijų atstovais ir matematikais, dirbančiais svetur, bus kalbama apie matematikos mokslo padėtį Lietuvoje. Diskusijoje dalyvaus Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

Šiais metais jaunųjų matematikų susitikimas vyks Kauno technologijos universitete (III rūmai, Laisvės alėja 13). Prie renginio organizavimo aktyviai prisideda Vilniaus ir Kauno technologijos universitetai.

Pirmieji du Lietuvos jaunųjų matematikų susitikimai (2013 ir 2014 m.) vyko Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultete. Praėjusių metų susitikimas tapo vienu didžiausių kasmetinių matematikos renginių Lietuvoje, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų