REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigėsi penkerių metų laikotarpis, per kurį „Microsoft“ privalėjo Europos Sąjungos gyventojams suteikti galimybę pasirinkti interneto naršyklę savo kompiuteriuose su operacine sistema „Windows“. Apie tai rašo „PCWorld“.

REKLAMA
REKLAMA

„Microsoft“ privalėjo siūlyti pasirinkti interneto naršyklę nuo 2009 m. po ES paskelbto antimonopolinio tyrimo verdikto. Europos Komisija tuomet nusprendė, kad „Microsoft“ naudojasi dominuojančia padėtimi operacinių sistemų rinkoje, kartu su „Windows“ siūlydama tik naršyklę „Internet Explorer“.

REKLAMA

Kompanija neribojo darbo su kitomis „Windows“ suderinamomis naršyklėmis, tačiau vartotojams tekdavo jų ieškoti ir įdiegti savarankiškai. Tuo metu „Internet Explorer“ rinkos dalis Europoje sudarė apie 70 procentų.

Per paskutinius penkerius metus „Windows“ vartotojai matydavo langą su alternatyvių naršyklių pasirinkimu. Nuoroda ant darbastalio pasirodydavo, naujai įdiegus operacinę sistemą „Windows XP“, „Vista“ ir „Windows 7“. Tačiau dabar daugiau nebus siūloma, nes įpareigojimo terminas pasibaigė.

REKLAMA
REKLAMA

Nors „Microsoft“, siūlydama alternatyvias naršykles, ir siekė išvengti baudos, jai vis tiek teko sumokėti 561 mln. eurų, kadangi naršyklių pasirinkimo ekrano nebuvo atnaujintoje „Windows 7“ versijoje visus 14 mėnesių.

Europos Komisijos atstovai teigia, kad galimybė vartotojams rinktis naršyklę pademonstravo neblogų rezultatų – vien tik per pirmus aštuonis mėnesius po minėto „Windows“ pasirinkimo ekrano pasirodymo alternatyvių naršyklių buvo atsisiųsta daugiau nei 84 mln. kartų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų