REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ignas Kinčinas, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Niujorko meras Billas de Blasio pateko į didžiausią krizę savo politinėje karjeroje po to, kai savaitgalį juodaodis Ismaaiylas Brinsley nušovė du policininkus jiems patruliuojant, o po to pats nusišovė.

REKLAMA
REKLAMA

Niujorko policija kaltina merą, nes jis parodė palaikymą protestuotojams ir taip atsuko nugarą policijos pareigūnams, prieš kuriuos jau kuris laikas vyksta protestai visoje šalyje.

REKLAMA

Gėlės ir žygiuojantys protestuotojai – tapo įprastu vaizdu Jungtinėse Valstijose. Tačiau šį kartą protestuotojai gedi dviejų policijos pareigūnų, kuriuos šeštadienį nušovė juodaodis I. Brinsley. Taip jis norėjo atkeršyti už dviejų juodaodžių Erico Garnerio ir Michaelio Browno nužudymus. Tokį žiaurų jo poelgį smerkia visa šalis.

„Liūdna, labai liūdna, nes šie pareigūnai turėjo šeimas, turėjo vaikų ir tik stengėsi, kad mūsų bendruomenė būtų saugi. Ir dėl to neteko gyvybės“, – sako Niujorko gyventoja Damita Owens.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos pareigūnai ir ekspertai kaltina miesto merą B. de Blasio, kuris krizės metu palaikė protestuotojus ir tuo metu, kai buvo didžiausia įtampa, reikiamai nepalaikė policijos pajėgų. Jo nuomonė sukėlė daug nesutarimų tarp policijos pareigūnų ir Niujorko gyventojų bei tarp pačių pareigūnų. Tačiau tokį I. Brinsley poelgį smerkia visi, net ir protestuotojai, kurie dar nesenai rengė protestus prieš policijos naudojamą smurtą.

Prezidentas Barackas Obama paskambino Niujorko policijos viršininkui ir pareiškė gilią užuojautą dėl įvykusių nužudymų. Niujorko policiją turi didžiausias policijos pajėgas šalyje. Policija, surinkusi pakankamai įrodymų ir apklausi žudiko šeimos narius, sušaukė spaudos konferenciją, kurioje atskleidė faktų apie šaulį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką matome, yra pyktis prieš valdžią... Jo motina mums sakė, kad nuo vaikystės jis smurtavo, mama nemačiusi sūnaus visą mėnesį. Tai ne pirmas kartas kai I. Brinsley bandė nusižudyti, tai padaryti jis bandė ir prieš metus“, – teigia Niujorko vyriausiasis detektyvas Robertas Boyce`as.

Šis nužudymas padidino įtampa su islamą išpažįstančiais žmonėmis, I. Brinsley ir jo šeima išpažįsta šią religiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų