REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanijos „ABI Research“ analitikai ryžosi pateikti prognozę, kaip bus plėtojami 5G mobiliojo ryšio tinklai, kas juos gaus pirmiausia ir kaip didės šio tinklo vartotojų skaičius.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad prireiks maždaug 5 metų, kol 5G abonentų skaičius pasieks 100 mln. vartotojų. Tai yra keleriais metais daugiau, nei 4G atveju.

REKLAMA

4G abonentų skaičiaus augimo tempai buvo didesni, nei ankstesnių kartų, kadangi šio standarto diegimas sutapo su išmaniųjų telefonų populiarėjimo banga, kartu sparčiai augo ir šių mobilių įrenginių galimybės.

5G būtina žymiai sudėtingesnė įranga, o pradiniuose plėtros etapuose tai taps kliūtimi. Antra vertus, analitikai prognozuoja, kad jau 2023 m. plėtros tempai smarkiai išaugs.

Taip pat išskirtos šalys, kurių gyventojai anksčiau galės pasinaudoti 5G ryšio privalumais. Tarp bendrų požymių – tai šalys su gyventojais, kurių didžioji dalis gyvena miestuose.

„ABI Research“ analitikų manymu, 2025 m. JAV, Kinija, Japonija, Pietų Korėja ir D. Britanija pagal 5G abonentų skaičių taps lyderiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų