REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apsirėdęs raudoną šventinį Kalėdų Senelio kostiumą, prisikrovęs pilną maišą dovanų televizijos laidų kūrėjas ir vedėjas Arūnas Valinskas iškeliavo į Kuršėnų vaikų globos namus. Nors šis žygis buvo tik pralaimėtų lažybų su kolega Andriumi Tapinu akcija, A.Valinskas prisipažino, niekada taip nesidžiaugė pralaimėjęs ir susigraudino.

Apsirėdęs raudoną šventinį Kalėdų Senelio kostiumą, prisikrovęs pilną maišą dovanų televizijos laidų kūrėjas ir vedėjas Arūnas Valinskas iškeliavo į Kuršėnų vaikų globos namus. Nors šis žygis buvo tik pralaimėtų lažybų su kolega Andriumi Tapinu akcija, A.Valinskas prisipažino, niekada taip nesidžiaugė pralaimėjęs ir susigraudino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šių lažybų istorija prasidėjo rudenį. LRT „Auksiniame prote” A.Valinskas ir A.Tapinas nuolat ginčijosi, kurio pasirinkta žaidėjų komanda laimės. Kartą ginčas pasiekė kulminaciją – azartiški LRT intelektinio žaidimo vedėjai nutarė susilažinti: kurio komanda dukart pralaimės „Auksinį protą”, tas turės tapti Kalėdų Seneliu ir padaryti kokį nors gerą darbą per Kalėdas. Sėkmė buvo palanki A.Tapinui, tad A.Valinskui vėl teko persirengėlio dalia – jis pasipuošė Kalėdų Senelio kostiumu ir, A.Tapino pageidavimu, pririnkęs pilną maišą dovanų, iškeliavo pas vaikus.

REKLAMA

A.Tapinas nebuvo itin griežtas ir leido kolegai pačiam pasirinkti, kur vežti dovanas. Žaislų, kamuolių, knygų, drabužėlių, saldainių ir kitokių gėrybių buvo pririnkta ir suaukota ne vienas Kalėdų Senelio maišas, o pilnutėlis mikroautobusas. Visa tai A.Valinskas nutarė vežti į Kuršėnų vaikų globos namus.

Su Kuršėnų kraštu TV laidų vedėją – aistringą žveją ir medžiotoją – sieja ne tik medžioklės plotai. Prieš keletą metų A.Valinskas Kuršėnų vaikų globos namams padovanojo ponį – žaviąją Arką, kurią itin myli vaikai. Kartu su Arka Kuršėnų vaikų globos namuose auginami dar trys gražūs žirgai – vaikai čia mokomi prižiūrėti gyvūnus, rūpintis jais.

REKLAMA
REKLAMA

Sužinoję, kad į Kuršėnų vaikų globos namus atvažiuos pats A.Valinskas, vaikai TV žvaigždės laukė jau kieme. Vaikai Kalėdų Seneliui parengė specialią programą – dainavo, deklamavo, vaidino, šoko.

Kuršėnų vaikų globos namai pastatyti 1941 metais ir buvo skirti gyventi našlaičiams vaikams. Šiuo metu čia gyvena 66 įvairaus amžiaus vaikai. Gražiame gamtos kampelyje, miškų apsuptyje įkurti vaikų globos namai – nėra niūrus ir slegiantis pastatas. Tvarkinga aplinka, nuostabi gamta, auginami sodai, daržai, gyvūnai – vaikai čia tikrai turi kuo užsiimti. Vaikų globos namų direktorius Feliksas Rudzinskas A.Valinskui aprodė ūkį, papasakojo apie vaikų gyvenimą ir problemas. Tai, žinoma, darbuotojų ir lėšų trūkumas, nors ilgametis vaikų globos namų vadovas sakė jau seniai išmokęs taupyti ir išgyventi su visais vaikais už tiek, kiek skiria valstybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuršėnų vaikų globos namams netrūksta ir labadaros – dovanų per šventes vaikai sulaukia sočiai, tačiau, pedagogai teigia, kad niekas neatstos svarbiausio dalyko – tėvų meilės. Tuo įsitikino ir A.Valinskas: išdalijusį dovanas Kalėdų Senelį apsipito vaikai – su juo nusifotografuoti norėjo visi. „Dabar nuotraukų bus pilnas „feisbukas”, – juokėsi pedagogai.

„Vaikai fotografuodamiesi taip apsikabina, taip prisiglaudžia, taip stipriai prisispaudžia, kad ašaros akyse tvenkiasi…” – graudinosi A.Valinskas, neatsisakęs fotografuotis nė vienam vaikui. Jis išdalijo daugybę autografų ant dovanų atvežtų knygų, pasirašinėjo vaikų dienoraščiuose, padovanojo savo ir kolegos A.Tapino jau pakartotinu tiražu išleistą žaidimų knygą „Auksinis protas”, ir pats gavo dovanų puikų vieno berniuko grafikos darbą.

REKLAMA

Pramogų ir televizijos pasaulio žvaigždė, anot Kuršėnų vaikų globos namų direktoriaus F.Rudzinsko, vaikams – metų įvykis. Tačiau šiemet, F.Rudzinsko teigimu, įvyko ir tikras stebuklas – viena vaikų globos namų darbuotoja su vyru įsivaikino broliuką ir sesutę. Nors vaikų globos namuose vaikai mylimi ir prižiūrimi, turėti tėvus ir tikrus namus – kiekvieno vaiko svajonė.

Per Kalėdas, gruodžio 25-osios vakarą, 18.35 val. LRT eteryje pamatysime ne tik šventinį „Auksinį protą”, kuriame šįkart žais Rotary klubo nariai iš visos Lietuvos, bet ir pasaką apie du ginčytis mėgstančius jaunikaičius bei reportažą apie A.Valinsko žygį per miškus pas Kuršėnų vaikų globos namų vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų