REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau vaikų ir paauglių per Kalėdų ir Naujųjų metų šventes svajoja apie vieną ar kitą įrenginį. Tačiau tėvai atžalai pirkdami išmanųjį telefoną, planšetę ar nešiojamąjį kompiuterį privalo atminti, kad nekontroliuojami vaikai su įvairiais įrenginiais rankose ateityje gali sukelti nemažai problemų.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Kaspersky Lab“ ekspertai pasidalijo patarimais, kaip „iPad“ paversti ne tik geidžiama, bet ir saugia dovana vaikams. Pasak bendrovės atstovų, „iPad“ nustatymuose yra mažų gudrybių, kurios padės apsaugoti vaiką nuo pernelyg didelio susidomėjimo planšete ir netinkamo turinio, o tėvų piniginę – nuo netikėtų išlaidų.

REKLAMA

Pirmiausia būtina pašalinti galimybę netyčia patekti į internetą. Skaityti dar nemokantys vaikai, netyčia paleidę naršyklę, gali pamatyti nevaikišką turinį. Kad to išvengtume, reikia „iOS“ nustatymuose rasti skyrių „Apribojimai“, kuriame yra išjungiklis „Safari“. Kai vaikai paaugs, bus galima jiems įdiegti specialią naršyklę, kurioje yra tinkamo turinio filtras.

Mobiliosios programėlės, ypač nemokami vaikų žaidimai, beveik visada turi vadinamųjų pirkinių. Vaikai gali iššvaistyti nemažas lėšas iš tėvų banko sąskaitos, jei nebus išjungta funkcija „Įtraukti pirkiniai“, kuri taip pat yra skyriuje „Apribojimai“.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėtingiausias klausimas tėvams – kaip apriboti vaiko naudojimosi planšete laiką. Anksčiau ši užduotis buvo sprendžiama taikant išorines programėles, bet tai buvo neefektyvu. Dabar „iOS 8“ nustatymų grupėje „Gidas prieiga“ atsirado įtraukta funkcija „Laiko limitas“. Šiuo instrumentu galima nustatyti planšetės darbo laiką, jam praėjus ekranas bus blokuojamas.

Galiausiai paskutinis patarimas – stenkitės nesinaudoti vaiko planšetės dirbdami ir bendraudami socialiniuose tinkluose. Nežinodamas ar juokais vaikas gali išsiųsti elektroninį laišką jūsų vardu, paskelbti nuotrauką „Facebook“ arba parašyti žinutę „Twitter“, sakoma „Kaspersky Lab“ pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų