REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Vilniaus miesto apylinkės teismas dešimčiai dienų leido suimti kyšininkavimu įtariamą Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorę Liliją Balaišienę.

REKLAMA
REKLAMA

 

Tai BNS patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Pasak Generalinės prokuratūros atstovės Vilmos Mažonės, prokurorė suimta iki gruodžio 31 dienos.

REKLAMA

„Buvo ir daugiau sulaikytųjų, bet jie paleisti skyrus kitas kardomąsias priemones“, - BNS sakė V.Mažonė.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl kyšininkavimo. J.Balaišienė įtariama galimu kyšininkavimu.

Pirmadienį generalinio prokuroro sprendimu pradėtas tarnybinis patikrinimas, prokurorė tyrimo laikotarpiui nušalinta nuo pareigų, pranešė Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas dėl prokurorės galimai padarytos nusikalstamos veikos pradėtas generalinio prokuroro sprendimu dar gruodžio 16 dieną.

REKLAMA
REKLAMA

STT Vilniaus valdybos pareigūnai atliekantys tyrimą įtaria, kad prokurorė susitarė priimti ir netiesiogiai priėmė iš vieno verslininko didelės vertės kyšį už neteisėtą veikimą vykdant savo įgaliojimus.

Kartu su kyšininkavimu įtariama prokurore buvo sulaikyti dar du asmenys, tačiau po apklausų jie paleisti, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Pasak LNK Žinių, kyšis buvo duotas, kad teismo nepasiektų verslininko ekonominių nusikaltimų byla. Pinigai, kurie duoti, kaip kyšis, nerasti.

L.Balaišienė ketino išeiti iš prokuratūros ir jau buvo išlaikiusi advokatūros egzaminą.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į STT akiratį patekusi prokurorė sulaikyta penktadienio pavakare.

Prokurorė dirbo Antrajame baudžiamojo persekiojimo skyriuje.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad prokurorė buvo sulaikyta po darbo. Dėl jos nušalinimo nuo tarnybos bus sprendžiama pirmadienį.

„Žinau dėl ko ir kaip. Šiuo metu į tuos klausimus, kuriuos man užduodate, atsakys ikiteisminis tyrimas. Dirbo labai gerai, pretenzijų nebuvo“, - sakė prokuratūros vadovas.

L.Balaišienė palaikė valstybinį kaltinimą Seimo nario Roko Žilinsko, taip pat buvusio sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio patarėjo Dariaus Prialgausko byloje, sukčiavimu įtariamų Rumunijos piliečių, žlugusio Ūkio banko Ukmergės filialo vadovų, kaltinamų piktnaudžiaudami tarnybine padėtimi, baudžiamosios bylose.

 

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų