REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Continental“ pranešė kurianti išmaniąją infraraudonųjų spindulių technologiją, kurią ketinama taikyti ekonominės klasės automobiliuose. Šiuo metu sparčiai populiarėjantys daugiataškiui lietimui jautrūs ekranai, užtikrinantys automobilio funkcijų valdymą, ateityje bus siūlomi net ir ekonominės klasės automobiliuose, teigiama bendrovės pranešime. Naudodami infraraudonųjų spindulių užsklandos technologiją, „Continental“ kūrėjai pasiūlys pigesnę alternatyvą lietimui jautriems arba dar kitaip vadinamiems talpiniams ekranams.

REKLAMA
REKLAMA

„2011 metais mes pademonstravome, kad infraraudonųjų spindulių užsklanda bet kurį automobilio salono paviršių gali paversti valdymui tinkama sąsaja, – sakė Fook Wai Lee, „Continental“ ekranų kūrėjas Singapūre. – O šiuo metu technologiją ištobulinome taip, kad ji jau atpažįsta tipinius daugiataškio lietimo veiksmus, tokius kaip įvedimas, perbraukimas, vaizdo didinimas ir mažinimas. Be to, ekranai su šia technologija pranašesni už įprastus, nes pastarieji nereaguodavo į veiksmus mūvint pirštines. Pirmtakų modeliams tekdavo kurti specialias pirštines, neribojančias kontakto su ekranu. Naudojant mūsų infraraudonųjų spindulių technologiją specialios pirštinės nereikalingos – spindulių užsklanda atskiria judesius net jei liečiama su įprasta pirštine“.

REKLAMA

Pranešama, kad „Continental“ infraraudonasis tinklas sudarytas iš daugybės šviesos šaltinių, esančių ekrano kraštuose. Nors vienoje eilėje išdėstytų šviesos diodų pakanka ekraną valdyti vienu pirštu, atpažinti daugiataškį lietimą reikia dviejų tarpusavyje sujungtų infraraudonųjų spindulių šaltinių. Tuo metu kai gestas atliekamas priešais ekraną, elektroninis HMI (Human Machine Interface – žmogaus ir mašinos sąsaja liet.k.) valdiklis atpažįsta pirštų padėtį pagal uždengtus spindulius. O palyginti su brangiu talpiniu ekranu, pigesniu ekranu su infraraudonųjų spindulių tinklu galima naudotis net ir nenusiėmus pirštinių. „Pagrindinis iššūkis yra vientisumas – mūsų tikslas yra kuo mažiau virš ekrano iškilę infraraudonųjų spindulių šaltiniai, kurie gali atpažinti visus reikiamus daugiataškius gestus“, – paaiškino Fook Wai Lee. Naudojant šią technologiją, HMI elektroninis valdiklis atpažįsta tokius pirštų judesius kaip perbraukimas, didinimas ir mažinimas. Šie judesiai leidžia lengviau pasirinkti reikiamą meniu paskyrą, pakeisti pasirinktą žemėlapio dalies mastelį. O jau 2017 metais ekranus su šia technologija ketinama pradėti gaminti serijiniu būdu, sakoma pranešime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų