REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvardydamas priežastis, kodėl ispanų pilotas perėjo į „McLaren“. Flavio Briatore taip pat patvirtino, kad šį sprendimą Fernando Alonso iš esmės priėmė dar prieš metus, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgą laiką F. Briatore buvo ispanų piloto vadybininku ir tuo pačiu metu vadovavo „Renault F1“ komandai. Būtent tuo laikotarpiu F. Alonso iškovojo abu savo pasaulio čempiono titulus. Tarp jų iki šiol išlieka labai šilti draugiški santykiai, todėl į Flavio žodžius visuomet yra verta įsiklausyti.

REKLAMA

„F. Alonso priėmė šį sprendimą dar 2013 metais, – pasakojo F. Briatore „Gazetta dello Sport“. – Jis tada su tuometiniu „Ferrari“ vadovu Luca di Montezemolo padarė džentelmenišką susitarimą: jei 2014 metais raudonasis bolidas nebus konkurencingas, tuomet jis atsisveikins su komanda. Ispanų pilotui paprasčiausiai nusibodo klausyti tų pačių pažadų: „pamatysi, kitas mūsų bolidas tikrai bus labai greitas“.

Buvo dvi priežastys, privertusios F. Alonso žengti tokį žingsnį. Iš vienos pusės, jam atrodė, jog „Ferrari“ vadovybė deda per mažai pastangų į komandą pakviesti labai aukštos kvalifikacijos pačių geriausių techninių darbuotojų. Antra vertus, jis nesutiko su komandos nuomone dėl naujai naudojamų variklių: F. Alonso norėjo, kad „Ferrari“ pasinaudotų savo veto teise ir reglamente neatsirastų revoliucinių hibridinių jėgainių.

REKLAMA
REKLAMA

2013 m. pagrindinė „Ferrari“ problema buvo aerodinamika, o perėjimas prie naujų jėgainių sukėlė dar didesnę sumaištį ir dar labiau apsunkino darbą su bolidu.

Fernandas galutinai nusprendė atsisveikinti su italų komanda, kuomet per žiemos testus išryškėjo gana didelis „Mercedes“ komandos dominavimas. O Stefano Domenicali ir Lucos di Montezemolo išėjimas iš komandos niekaip nepaveikė ispanų piloto apsisprendimo. F. Alonso niekada neturėjo rimtų derybų dėl jo perėjimo į „Mercedes“ komandą, o štai „Honda“ jam pasiūlė labai palankią sutartį, nuo kurios jis negalėjo atsisakyti.

Mat japonų koncernas nutarė investuoti labai rimtus didelius pinigus į „Formulę-1“. Be to, F. Alonso neturėjo jokios įtakos nusprendžiant, kas bus antrasis pilotas „McLaren“ komandoje kitais metais. Tai buvo komandos vadovų ir rėmėjų sprendimas“.

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų