REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lidija Jankauskienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Šiaulių regione atidarytas Praktinio statybininkų rengimo centras. Tikimasi, kad išmokę dirbti su naujausiais įrenginiais statybininkai taps paklausūs darbo rinkoje ir nesunkiai susiras darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Toks centras – vienintelis Šiaurės Lietuvoje. Jį įrengti kainavo per 12 mln. litų. Centras aprūpintas naujausia įranga, kuria mokosi dirbti būsimieji suvirintojai, santechnikai, elektromontuotojai, staliai, kiti statybos verslo paslaugų teikėjai.

REKLAMA

Šiaulių profesinio rengimo centro direktorius Saulius Dargužas sako, kad centre yra trejos suvirinimo dirbtuvės, elektromontuotojų, santechnikų dirbtuvės. Taip pat, teorinio mokymo kabinetai su naujausia programine įranga, įdiegta kompiuteriuose.

Būsimieji specialistai praktikuojasi dirbti įrenginiais, kurie naudojami pažangiausiose statybos įmonėse.

„Šiais laikais darbdaviai dirba, naudodami modernią technologinę įrangą. Norime, kad mūsų mokiniai, pabaigę mokyklą ,galėtų iš karto integruotis į darbo rinką, o darbdaviams nereikėtų juos papildomai apmokyti dirbti su modernesniais įrengimais“, – tvirtina centro profesijos mokytojas Laimonas Briedis.

Kasmet Šiaulių profesinio rengimo centrą baigia apie 200 statybinių profesijų absolventų.Pasak centro vadovų,pastaraisiais metais statybininkų paklausa darbo rinkoje gerokai padidėjo, nes nemažai jų išvykę uždarbiauti į užsienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų