REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, penktadienį dalyvaudamas Vyriausybės rūmuose surengtoje jau 18-oje Lietuvos metų gaminio (2014) apdovanojimų įteikimo ceremonijoje, nominuotų įmonių vadovus sveikino sėkmingai įveikus nueinančių metų geopolitinių sukrėtimų mestus išbandymus ir linkėjo sėkmės ateinančiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėkoju už Jūsų pasiekimus šiais kupinais geopolitinių iššūkių metais. Vyriausybė, petys į petį dirbdama su verslu, sugebėjo pasukti didelį Lietuvos eksporto laivą, plaukiantį Rytų kryptimi, į kitą pusę ir taip ne tik sumažino nuostolius šalies ekonomikai, bet praktiškai jų išvengė“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

REKLAMA

Sveikinimo kalboje Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad ateinantys metai neleis atsipalaiduoti, bus ir toliau dirbama ties eksporto rinkų diversifikavimu. „Vizito į JAV metu buvo pasiektas susitarimas, kuris, kaip tikimės, jau kitų metų pirmąjį pusmetį mėsos perdirbimo įmonėms leis į JAV eksportuoti jautieną, kiaulieną, avieną, ožkieną ir kitus jų produktus. Taip pat šią savaitę pokalbio su Kinijos premjeru metu buvau informuotas, kad derybos dėl raudonos mėsos ir pieno produktų pripažinimo bus vykdomos aukščiausiu diplomatiniu lygiu. Tai teikia dideles viltis, kad jau greit mūsų produkcija pateks ir į Kinijos rinką“, – kalbėjo Ministras Pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio metu Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis padėkojo premjerui A. Butkevičiui už svarų Vyriausybės indėlį gerinant verslo sąlygas tarptautiniu mastu. „Vyriausybės vykdoma išmintinga užsienio politika leido Lietuvos verslui sustiprėti ir įsitvirtinti naujose rinkose“, – sakė R. Dargis.

Geopolitinė krizė Nepriklausomų valstybių sandraugos (NVS) regione paskatino Lietuvos verslą ieškoti alternatyvių rinkų už Europos Sąjungos (ES) ir NVS ribų. Šiemet eksportas į Kiniją ir Honkongą padidėjo atitinkamai 11 ir 20 proc. Eksportas į Malaiziją išaugo 64 proc. Eksportas į Kanadą ir Argentiną padidėjo atitinkamai 10 ir 16 proc. Pastebimai išaugo eksporto apimtys į Arabų pusiasalio rinkas. Tikėtina, kad šie pokyčiai Lietuvos eksporto struktūroje bus ilgalaikiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso „Lietuvos metų gaminys“ pagrindinis tikslas – didinti aukštos kokybės lietuviškos produkcijos konkurencingumą, pristatyti ir įtvirtinti šalies pramonės produkciją, prekes ir paslaugas vietiniam ar tarptautiniam vartotojui, skatinant rinktis kokybišką lietuvišką produktą, taip vystant Lietuvos verslo plėtrą.

Šiemet apdovanojimams nominuotos 82 įmonės dešimtyje vertinimo grupių iš 15-os šalies ūkio šakų. Dviejų lygių ekspertų ir įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti komisija, apibendrinusi ekspertų išvadas, nusprendė skirti 93 aukso ir 5 sidabro medalius įmonių produkcijai ir paslaugoms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų