REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva prisijungė prie tarptautinės sutarties, kuriai įsigaliojus bus draudžiama eksportuoti ginklus, jei jie planuojami naudojami genocidui, nusikaltimams žmoniškumui ar karo nusikaltimams.

REKLAMA
REKLAMA

Sutarties dėl prekybos ginklais ratifikacinius raštus ketvirtadienį įteikė Lietuvos nuolatinė atstovė Jungtinėse Tautose ambasadorė Raimonda Murmokaitė, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

REKLAMA

Įsigaliojus Sutarčiai dėl prekybos ginklais, sutarties šalys, priimdamos sprendimus dėl ginklų eksporto, taip pat turės įvertinti, ar sandoris nepakenks taikai ir saugumui, ar ginklai nebus panaudoti vykdant tarptautinės humanitarinės teisės ar žmogaus teisių pažeidimus.

„Lietuva labai džiaugiasi įsiliedama į nuolat augantį šalių, ratifikavusių šią sutartį, būrį. Ypatingai džiaugiamės, kad prie sutarties prisijungėme dar prieš jai įsigaliojant“, – sakė Lietuvos nuolatinė atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

R.Murmokaitė pabrėžė, kad vieną pagrindinių šios sutarties tikslų – sumažinti žmonių patiriamas kančias – padėtų įgyvendinti didesnis prekybos ginklais skaidrumas.

Sutartis dėl prekybos ginklais įsigalios gruodžio 24 dieną. Lietuva tapo 59-ąja sutartį ratifikavusia šalimi.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų