REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per metinę spaudos konferenciją aiškiai leido suprasti, kad Donbaso regionas turi priklausyti Ukrainai ir nebeminėjo Novorosijos, pažymi Lietuvos politologai.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per metinę spaudos konferenciją aiškiai leido suprasti, kad Donbaso regionas turi priklausyti Ukrainai ir nebeminėjo Novorosijos, pažymi Lietuvos politologai.

REKLAMA

„Pagrindinė žinia yra ta, kad labai aiškiai pasakyta, kad jokios Novorusijos nebus. Buvo ir anksčiau apie tai sakęs, bet taip aiškiai, kaip šįkartą, nebuvo. Net į tą klausimą, kur tiesiogiai apie Novorusiją uždavė, jis net pavadinimo nepaminėjo. Jis davė suprasti, kad Ukrainos turėtų būti Donbasas“, - BNS ketvirtadienį sakė Rytų Europos studijų centro ekspertas Marius Laurinavičius.

„Santykiai su Vakarais kaip ir šiltėja, bet tas naratyvas buvo anksčiau, kaltinimai Vakarams irgi buvo anksčiau. Dar vienas dalykas, kuris bent jau laikinai turėtų sugriauti čia Lietuvoje ir pasaulyje prasidėjusį mitą, kad po rublio krizės parklupdė Vakarai Rusiją. Pasiklausius Putino, kad ir kaip mes vertiname jo kalbas, racionaliai vertinant tikrai nesimato jokio Putino ar Rusijos parklupdymo“, - kalbėjo M.Laurinavičius.

Rusijos prezidentas V.Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainoje turi būti atkurta bendra politinė erdvė ir krizė šioje šalyje gali būti sureguliuota tik taikiu keliu.

REKLAMA
REKLAMA

„Kito kelio, išskyrus taikų sureguliavimą, nėra“, - sakė Rusijos vadovas per kasmetinę spaudos konferenciją Maskvoje.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentė Dovilė Jakniūnaitė sakė, kad V.Putino kalba turėtų sumažinti spekuliacijų dėl galimo Ukrainos padalijimo.

REKLAMA

„Buvo daug spekuliacijų, kad norės kažkokiu būdu Rusija įšaldyti konfliktą Rytų Ukrainoje, bet dabar šitas pasakymas tarsi rodo pasiryžimą, kad spekuliacijų, kad Ukraina gali būti padalinta, galima nesibaiminti. Jo kalba rodo pasiryžimą, kad Ukrainoje politinis stabilumas ir politinės erdvės atstatymas bus pasiektas arba Rusija bent jau linkus tai padaryti. Klausimas, kokioms sąlygomis bus tai daroma ir kiek Ukrainai bus daroma spaudimo “, - BNS sakė D.Jakniūnaitė.

Jos teigimu, kalbėdamas apie ekonomiką V.Putinas „akivaizdžiai demonstravo optimizmą“ ir nevengė ideologiškai pagrįsti šalies problemų.

REKLAMA
REKLAMA

„V.Putinas dar kartelį priminė, kokie vakariečiai yra nesąžiningi ir kaip atsiriboja nuo jų sienomis. Ir ta dalis kita buvo įdomi apie tai, kad kai buvo klausimas apie Krymą, tai jis atsakė visiškai ne apie Krymą ir dar kartelį paakcentavo, kad Rusija gina savo suverenitetą ir savo civilizaciją“, - teigė D.Jakniūnaitė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų