REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Dabartiniai Lietuvos abiturientai ateityje labiausiai žavisi galimybe kurti nuosavą verslą – tą norėtų daryti beveik pusė (48 proc.) dvyliktokų. Kur kas mažesnis skaičius tikisi dirbti viešajame sektoriuje – 11 proc. Tai parodė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje inicijuota apklausa „Aš Europoje 2025-aisiais“, kurioje dalyvavo 844 Lietuvos dvyliktokai. Apklausos metu respondentų prašyta atsakyti, kaip jie įsivaizduoja save ir Lietuvą po 10-ies metų.

REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, koks galėtų būti jų gaunamas uždarbis 2025 m., daugiau nei pusė abiturientų teigė, jog tikisi „į rankas“ gauti nuo 1.000 iki 2.000 EUR. Pažymėtina, kad panašią sumą nurodė tiek vaikinai, tiek merginos:

REKLAMA

„Galima daryti prielaidą, kad jaunoji karta pasižymi tam tikra emancipacija – į klausimą dėl uždarbio dydžio merginos ir vaikinai atsakė beveik vienodai“, - apklausos rezultatus komentavo sociologas Vladas Gaidys.

Apklausą „Aš Europoje 2025-aisiais“ spalio 6–22 d. organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje. Apklausoje dalyvavo 123 dvyliktokų klasės iš Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų ir profesinių mokyklų 48 savivaldybėse. Iš viso į apklausos klausimus atsakė 844 moksleiviai. Iš jų – 275 vaikinai ir 569 merginos.

Daugiau informacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų