REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį, gruodžio 19 d., 15.00 val. Vilniaus universiteto (VU) Lazerinių tyrimų centre (Saulėtekio al. 10) atidaromas naujas lazerinis kompleksas „Naglis“, pranešė VU Fizikos fakultetas.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo metu bus galima apžiūrėti mokslines laboratorijas, svečiai ir dalyviai bus supažindinti su lazerinio komplekso paskirtimi.

REKLAMA

Pasak VU atsovų, naujasis nacionalinės ir tarptautinės prieigos daugiafunkcinis lazerinis kompleksas yra integrali Saulėtekio slėnio infrastruktūros dalis. Jis buvo kuriamas VU Lazerinių tyrimų centro pagrindu, pristatant papildomas patalpas ir jose įrengiant mokslines laboratorijas, kurios bus integruotos į bendrą mokslinių tyrimų erdvę bei studijų sistemą.

Komplekso laboratorijose instaliuotos didelės energijos ir didelės vidutinės galios lazerinės sistemos bei šiuolaikiška plataus spektrinio diapazono diagnostikos įranga.

Ji bus naudojama naujų perspektyvių lazerių ir šviesos technologijų mokslinių sričių plėtojimui bendradarbiaujant su užsienio mokslo centrais bei mokslininkais iš kitų Lietuvos institucijų, tarptautinės prieigos teikimui, naujų lazerinių technologijų kūrimui kartu su Lietuvos lazerinių technologijų sektoriaus įmonėmis, sakoma VU FF pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų