REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dalis Seimo narių nesuprato „socialinės lyties“ sąvokos

Žinių radijas

Stambulo konvencija numato būdus, kaip kovoti su smurtu šeimoje, o ar Lietuva ją pasirašys, turėtų spręsti Seimas. Taip teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, pakviesta į Seimą paaiškinti, kodėl Lietuva turėtų konvenciją ratifikuoti:

REKLAMA
REKLAMA

„Konvencija yra skirta mažinti smurtą prieš moteris ir smurtą artimojoje aplinkoje. Konvencijoje yra pateikiamas pagrindų sąrašas, pagal kuriuos diskriminacija yra draudžiama. Šiuo sąrašu norima pasakyti, kad visi žmonės turi teisę būti apsaugoti nuo smurto artimojoje aplinkoje. Kitaip tariant, lytis, sveikatos būklė, buvimas pabėgėliu, migrantu, lytinė orientacija, vienaip ar kitaip suvokiama lyties tapatybė ar bet kokios kitos priežastys neturi būti kliūtis būti apsaugotiems nuo smurto. Draudimas atkartotų Lietuvos jau prisiimtus tarptautinius įsipareigojimus“, - teigė A. Pabedinskienė.

REKLAMA

Daliai Seimo narių, daugiausia konservatorių ir Lenkų rinkimų akcijos atstovų, liko neaiški „socialinės lyties“ sąvoka, jie išreiškė baimę, kad, ratifikavusi konvenciją, Lietuva įsipareigos įteisinti daugiau nei dvi lytis. Algimanta Pabedinskienė stebėjosi, kodėl parlamentarams kyla tokių klausimų, nes konvencijoje esą kalbama apie smurtą šeimoje.

Iš viso konvenciją pasirašė 25 valstybės, iš jų 16 - ES šalys narės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų