REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2015 m. ekspertai tikisi ypač smarkaus bevielio įkrovimo sprendimų rinkos augimo. Visa tai palies vartotojiškos elektronikos ir mobilių kompiuterių segmentą, rašo „DigiTimes“.

REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos „Texas Instruments“ padalinio Taivane vadovas Luke Lee teigia, kad kitąmet ne ypač galingiems įrenginiams skirtas bevielio įkrovimo diapazonas padidės nuo 0–15 W iki 0–20 W, o galingiems įrenginiams – iki 20–100 W. Tai suteiks galimybę apimtį didesnį produktų rinką.

REKLAMA

Viena iš perspektyvių bevielio įkrovimo technologijų krypčių yra nešiojamieji kompiuteriai. Nors įkrovimo be laidų modulių kainos ir toliau išlieka aukštos, tačiau panaši funkcija vis dažniau pasirodys brangiuose ir sąlyginai sunkiuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose.

Dėl kompanijos „Intel“ vykdomos kampanijos 2015 m. maždaug 10 proc. nešiojamųjų kompiuterių turės bevielio įkrovimo galimybę. Prie šios iniciatyvos turėtų prisidėti ir kompanijos „Freescale“ iniciatyva, kuri leis bevieliu būdu įkrauti planšetinius kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena perspektyvia bevielio įkrovimo technologijų rinka yra automobilių segmentas. Jau dabar kai kurie Europos automobilių gamintojai panašius sprendimus diegia į savo elektromobilius ir hibridinius automobilius, kurių populiarumas nuolat auga.

„Texas Instruments“ atstovas pripažino, kad didžiausio bevielio įkrovimo technologijos problema išlieka aukšta atitinkamų modulių kaina, kartu jie yra „per sunkūs“ įrenginių gamintojams. Vis tik ateityje šie nesklandumai bus įspręsti, pasiūlius naujos kartos SoC mikroschemų bei išorinių diskretinių komponentų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų