REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienį „Vero Caffee House“ susirinkę lankytojai turėjo unikalią galimybę pabendrauti su legendiniu Lietuvos krepšininku Arvydu Saboniu. Filmo „Arvydas Sabonis. 11“ kūrėjai prie kavos puodelio pasišnekėti su Sabu pakvietė visus norinčius. Susirinkusieji galėjo užduoti klausimus, nusifotografuoti su Sabu ir laimėti kvietimus į penktadienį kino teatruose pasirodysiantį dokumentinį filmą. Filmo režisierius Rimvydas Čekavičius susirinkusiai publikai atskleidė, kaip kilo filmo idėja.

REKLAMA
REKLAMA

„Idėja brendo ilgai ir turėjo būti įgyvendinta anksčiau. Esu laimingas, kad Arvydas patikėjo šią idėją mums. Idėja brendo kaip obuolys ant šakos“, – mintimis dalijosi filmo sumanytojas.

REKLAMA

Įdomiausias pašnekovas susirinkusiems, žinoma, buvo Sabas, kuris pasidalijo mintimis apie jau matytą filmą, mat išankstinė premjera, kurioje dalyvavo ir legendinis krepšininkas, įvyko gruodžio 11 dieną.

„Ne kiekvieną dieną gali pažiūrėti filmą apie save. Buvo keista, bet patiko. Ne viską net atsimenu, po filmo išėjau apakęs. Net neatsimenu pradžios. Buvo daug įdomių istorijų, kurios buvo pamirštos, kitos, kurių išvis neatsimenu. Moterys verkė, aš irgi porą kartų apsiverkiau, režisierius apsiverkė dar prieš filmą“, – įspūdžiais dalijosi Sabas.

REKLAMA
REKLAMA

„Labiausiai jaudino vietos, kuriose užfiksuoti vaikai. Aš pats juos filmuodavau, jau buvau net pamiršęs, kitų įrašų buvau net nematęs. Sujaudino ir tai, kad per filmą ir mama verkė, ir Ingrida verkė. Dabar gatve negalėsiu vaikščioti, nes pamatys mane visi ir verks“, – juokavo krepšininkas.

Pagrindinė atrakcija visai publikai buvo galimybė klausimą užduoti pačiam A. Saboniui. Susirinkusieji nesivaržydami ant lapelių rašė klausimus legendiniam krepšininkui. Originaliausių klausimų autoriams buvo įteikti kvietimai į filmą apie Sabą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Publika nepraleido progos Sabo paklausti, kuo jis būtų tapęs, jei nebūtų buvęs krepšininku.

„Kosmonautu“, – juokaudamas atsakė Sabas taip pralinksmindamas ir susirinkusią publiką.

„Į kokį mažiausią automobilį esate tilpęs?“ – klausė vienas iš susirinkusiųjų.

„Į zaporožietį, į kurį tilpau ne tik aš vienas, sulipome keturiese“, – prisiminė A. Sabonis.

Geros nuotaikos ir pokštų viso vakaro metu nestokojęs Sabas rado progą pašiepti ir legendinį žurnalistą Vidą Mačiulį. „Pamenu, kai vieną kartą Vidas Mačiulis paklausė, ar mesdamas baudas galvojau apie Lietuvą“, – po šio prisiminimo salėje nuskambėjo skardus susirinkusiųjų juokas.

REKLAMA

Paklaustas, ar ko nors legendinis krepšininkas gailisi šiame gyvenime, Sabas tikino, kad jaunas būdamas prikrėtė visko, tačiau tam ir reikalinga jaunystė: „Ko gali gailėtis, jaunas pridarai visokių nesąmonių. Sako, antrą kartą gyventum, ar darytum. Kas čia žino, ką darytum.“

Nepaisant smagių klausimų ir geros nuotaikos, A. Sabonis išskyrė ir pralaimėjimą, kurį per savo karjerą galėtų įvardinti skaudžiausiu. „Daug skaudžių pralaimėjimų per visus metus buvo, bet, galbūt, skaudžiausias yra paskutinis, kurį su „Žalgiriu“ patyriau prieš „Maccabi“. Kitus pralaimėjimus greičiau užmiršti, o šitas buvo paskutinis mano karjeroje, todėl ir išliko skaudžiausias. Tačiau nieko nepadarysi, toks jau buvo likimas“, – optimistiškai kalbėjo krepšininkas.

Filmo kūrėjai taip pat neslėpė, kad jau vasario mėnesį pasirodys knyga apie legendinį krepšininką, o pavasarį prekyboje pasirodys ir filmo DVD. Dokumentinis filmas „Arvydas Sabonis. 11“ kinuose pasirodys jau gruodžio 19 dieną. Iki tol bus surengtos dvi išankstinės premjeros: gruodžio 16 dieną filmas bus parodytas Vilniuje esančiame kino teatre „Forum Cinemas Vingis“, o gruodžio 17 dieną išankstinį filmo seansą bus galima išvysti ir laikinojoje sostinėje, „Akropolyje“ įsikūrusiame kino teatre „Forum Cinemas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų