REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išaiškinta įkaitus kavinėje laikančio vyro tapatybė

Žinių radijas

Australijos policija nustatė žmogaus, kuris pirmadienį kavinėje Sidnėjaus centre paėmė įkaitų, tapatybę. Tačiau kol kas jo pavardė neskelbiama.

REKLAMA
REKLAMA

Australijoje, Sidnėjaus kavinėje, įkaitais kelias dešimtis žmonių laikantis ginkluotas užpuolikas reikalauja duoti jau grupuotės „Islamo valstybė“ vėliavą ir telefoną paskambinti premjerui Tony Abbottui (Toniui Abotui). Apie tai praneša CNN.

REKLAMA

 

Šie reikalavimai pasigirdo po to, kai penkiems įkaitams pavyko ištrūkti iš kavinės. Nežinoma, kiek dar žmonių yra joje.

 

Užpuoliko reikalavimus perdavė įkaitai, kurie susisiekė su žiniasklaida.

Kavinėje „Lindt“ keli įkaitai išrikiuoti prie lango ir laiko juodą vėliavą su arabiškais rašmenimis. Trims žmonėms pavyko ištrūkti iš incidento vietos, tiesa, nežinoma, ar jie buvo įkaitai, ar pabėgo iš gretimų kavinės patalpų. Tikslus galimų teroristų skaičius nežinomas, jų reikalavimai – taip pat. Valdžia tęsia aplinkinių pastatų evakuaciją. Evakuoti garsieji Sidnėjaus operos rūmai, Amerikos konsulatas, uždarytos aplinkinės gatvės. Tikrinama, ar miesto centre nėra sprogmenų. Premjeras T. Abbottas sukvietė skubų Nacionalinio saugumo komiteto posėdį. Sidnėjuje gyvenantis ir netoli įvykio vietos dirbantis Giedrimas Jaglinskas sako, kad policija kontroliuoja situaciją. „Bent jau situacija, žiūrint iš šalies, atrodo ganėtinai kontroliuojama. Nei pas mus darbe, nei kituose centruose nėra jokios panikos. Tai verslo rajonas ir viskas, kas vyksta, yra pačiame centre. Iš tikrųjų pasirinkta labai judri vieta, pačiame centre, čia daug biurų, kavinių, restoranų. Greičiausiai norėta pritraukti didelį žiniasklaidos dėmesį. Ir jie tikrai tą pasiekė“, – Žinių radijui telefonu iš Sidnėjaus sakė G. Jaglinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų