REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„LG Electronics“ prognozuoja, kad 2015 m. vartotojiškos elektronikos rinkoje stiprės dėvimos elektronikos tendencija. Tradiciniai aksesuarai taps moderniais technologiniais įrenginiais, o labiausiai bus koncentruojamasi į išmaniųjų laikrodžių kūrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniai laikrodžiai, kaip aksesuarai nepraranda populiarumo, nors jų pagrindinę savybę rodyti laiką turi ir kiti įrenginiai, tarp jų išmanieji telefonai. Dabar pastarųjų savybės perkeliamos į nešiojamuosius laikrodžius. 2015 m. stiprės tendencija jungti madą su technologijomis – išmanieji laikrodžiai bus pritaikyti nešioti ant rankos, išlaikys būdingą laikrodžio formą ir dizainą, o šalia tradicinių savybių rodyti laiką gebės priimti telefono skambučius ar žinutes, siųs dienotvarkės priminimus, leis naudotis įvairiomis programėlėmis, sakoma LG pranešime.

REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, pirmuosius žingsnius šios tendencijos link LG žengė dar šiais metais pristačiusi išmanųjį laikrodį „LG G Watch R“. Jis turi 1,3 colių apskritą P-OLED ekraną, kuris išlaiko didelį vaizdo ryškumą net esant ryškiai saulės šviesai ar žiūrint iš bet kurio kampo. Laikrodžio ceferblatą supa tvirtas nerūdijančio plieno rėmelis, jam pritaikytas 22 mm pločio keičiamas veršiuko odos dirželis. Įrenginyje veikia „Android Wear“ operacinė sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Stiprėjant dėvimos elektronikos tendencijai, praktiškai įsigyti bus galima vis daugiau šiuo metu koncepcinių įrenginių. Tyrimų kompanijos IDC duomenimis, šiais metais pasaulinėje rinkoje jau parduota 19,2 mln. nešiojamos elektronikos gaminių – tris kartus daugiau, lyginant su 2013 m. Skaičiuojama, kad 2018 m. pasauliniai pardavimai sieks 112 mln.

Tarp dėvimos elektronikos didės ir sveikam gyvenimo būdui skatinti skirtų įrenginių rinka. Apyrankės, ausinės, ar į drabužius segami papuošalai leis rinkti duomenis apie savijautą ir nusistatyti mitybos ir sporto programas, sakoma pranešime.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų